Sharp a VIII. Budapesti Házimozi és HI-FI Show élménykiállításon

Takács Zsolt, 2007. október 22. 10:07

Immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Házimozi magazin HI-FI Show élménykiállítását, ezúttal 2007. november 2-4. között a Hilton Budapest Westend szállodában. Az idei kiállítás, melyet a „Stílus és Minõség” mottója jellemez, a házimoziról, hifirõl, mobilmegoldásokról, és külön kiemelt szekcióban elkülönítve a high endrõl szól. Tartalmi értelemben átfogja a modern digitális szórakoztatás és kommunikáció teljes palettáját eszközeivel és alkalmazásukkal egyaránt.

A mobiltelefonnal kombinált tévé, az MP3 audio- és videólejátszók, a számítógép és nagy felbontású LCD vagy plazmaképernyõ, a fotókamera, nyomtató és a Blu-ray, valamint a különbözõ digitális képfeldolgozási megoldások, beláthatatlan perspektívát nyitottak a minõségi szórakozás és kommunikáció területén. A Full HD videó és audió, a szélessávú adatátvitel olyan kaput nyitott a digitális jövõ felé, amit mindenkinek meg kell ismerni.
 
A kiállításon a Sharp legújabb sorozatú LCD TV-inek széles skálájával és BD-HP20E Blue-ray lejátszójával képviselteti magát.
 
Az új X20E sorozat lenyûgözõ, köszönhetõen a 1920 x 1080 pixeles HDTV felbontásnak és a teljes 24p kompatibilitásnak. Az egyedülálló tervezés elõtérbe helyezi a képet, és a különlegesen vékony keret a fényes, zongora-fekete szín által még karcsúbb benyomást kelt. 
 
A Sharp új generációs, XL2E LCD tévé sorozata egyszerre nyújt nagy, 1920x1080 pixeles képfelbontást és 100 Hz-es technológiát. Ezek a tulajdonságok garantálják az éles, pontos képmozgást még a gyorsan változó jelenetek esetében is, mindezt 42” (106 cm), 46” (117 cm) vagy akár 52” (132 cm) nagyképernyõn. Többet nem is kívánhatunk. Az új, keskeny tévék képesek Hollywood szépségeit megjeleníteni a szoba négy fala között.
 
Az új, BD-HP20S Aquos Blu-ray lejátszó biztosítja a nagyfelbontású tartalmat 1080p minõségben, és  24p progressive scan eljárást, ezek segítségével támogatva a nagyfelbontású film élményt és a hozzá társuló kristálytiszta hangot. Egyszerûen és számos módon használható különbözõ média hordozó típushoz. Az egyre népszerûbb Blu-ray lemez mellett az otthon megírt DVD-Rs és CD-Rs lemezt is lejátssza, sõt még az újraírt DVD-RWs és CD-RWs formátumot is képes olvasni.
 
A Hi-Fi Show látogatói megcsodálhatják a Sharp LC-52HD1E LCD televízióját is, amely elnyerte az EISA az “ Év Európai Time Shift Televíziója 2007 – 2008” díjat.
 
Az Európai Kép és Hang Szövetség (EISA), nemrégiben választotta a Sharp LC-52HD1E LCD-TV-t az év egyik legjobb szórakoztató elektronikai termékének. A díj odaítélésénél a beépített merevlemez felvevõ, a digitális rögzítéshez alkalmazható kényelmes time shift funkció, és a rögzített programok késleltetett visszajátszása volt az, ami meggyõzte az EISA bíráló bizottságot. A HD1E modellek nagyfelbontású full HD képernyõje, és a 100 Hertz-re duplázott képfrissítési frekvencia garantálják a lehetõ legjobb HDTV képminõséget.

Kulcsszavak: kiállítás TV Sharp

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50