Újabb piacokat hódíthat meg az egyik legelterjedtebb magyar szoftver

Már nagygépes környezetben is elérhető a világ legnépszerűbb alternatív naplózó megoldása

forrás Prim Online, 2007. december 3. 14:07

Kevesen tudják, hogy létezik egy hazai szoftvertermék, amely tíz éves története során kétségkívül az egyik legsikeresebb magyar exporttermékké vált, sőt világviszonylatban is igen sikeres szoftvernek számít. A syslog-ng nyílforrású naplózó szoftver ma a világ vállalatai által leggyakrabban alkalmazott naplózó megoldás. Becslések szerint a UNIX/Linux szervereket üzemeltető szervezetek 70-80 százaléka használja a magyar megoldást, a nagyvállalati kategóriában ez az arány megközelíti a 100%-ot. Számokban kifejezve ez több millió futtatott példányt jelent.

„Tíz éve, még egyetem alatt készítettem a syslog-ng első verzióját. Azóta a termék sokat fejlődött, ahogy a piaci igények is. Ma a világ bármely országában elég kimondanom a BalaBit vagy a syslog-ng nevet, hogy komolyan vegyenek.” – mondja Scheidler Balázs a BalaBit IT Security egyik alapítója, a cég jelenlegi ügyvezetője.

A Linux/Unix világban elért sikereket meglovagolandó a BalaBit idén tavasszal bejelentette a syslog-ng Windows szerverekre készült a kiegészítését, a napokban pedig piacra dobta az IBM System i rendszerre készült modult is, amellyel a termék belépett az úgy nevezett midrange kategóriába. Várhatóan jövőre elkészül a mainframe szerverekre szánt változat is. A cél, hogy a syslog-ng termékcsalád segítségével gyakorlatilag bármilyen összetett, inhomogén hálózat naplóinfrastruktúráját könnyedén, központilag lehessen menedzselni.
Hogy miért fontos mindez? A vállalatokat ma már számtalan törvény és szabvány kötelezi arra, hogy átláthatóvá és visszakövethetővé tegyék működésüket. Így az elektronikusan tárolt adatokhoz való minden nemű hozzáférést vagy módosítást naplózniuk kell, a keletkező hatalmas mennyiségű adatot pedig egyetlen központi helyre kell gyűjteniük további elemzés és archiválás céljából.

„Az utóbbi években tapasztalható, a törvényalkotói oldalról induló, de ma már a vállalatok által is elismert trendek felértékelték a naplóinfrastruktúrák fontosságát, így abba a helyzetbe találtuk magunkat, hogy kicsiny magyar cég létünkre az egyik legfontosabb biztonságtechnikai szegmens kiemelt szereplője vagyunk.” – folytatta Györkő Zoltán üzletfejlesztési igazgató.

A BalaBit igyekszik kihasználni a kedvező piaci körülményeket, ennek okán idén számos szolgáltatást és terméket jelentett be a syslog-ng-vel kapcsolatban. A legnagyobb változás, hogy a fejlesztők kiadták a szoftver multi-platform, titkosított csatornákat is támogató kereskedelmi verzióját. Ennek a folyamatnak az egyik állomása a most bejelentett midrange támogatás.

Kulcsszavak: ügyvitel BalaBit IT

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55