Új CentricStor - vége a "lemez vagy szalag" dilemmának

forrás Prim Online, 2008. január 15. 11:47

Egyedülálló mentési kapacitás: a virtuális szalagos új Fujitsu Siemens megoldás 4-es verziója igény szerint lemezre vagy szalagra végzi az intelligens adatmentést.

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta a CentricStor Virtual Tape Appliance (VTA) új változatát. A 4-es verzió támogatja a kettős mentést (dual-target), amely révén a felhasználók akár a VTA lemezalapú háttértárába, akár szalagra menthetik adataikat. A még jobban skálázható új változat tulajdonosainak nem kell túlméretezniük a kapacitást, mivel a megoldás támogatja a tárolóerőforrások rugalmas kiosztását. A 2008 első negyedévében piacra kerülő CentricStor Version 4 kibővített karbantartási és szervizfunkciókat kínál, és támogatja az adatduplikációk megszüntetését (Data De-duplication).

A CentricStor 4-es verziója az adatbiztonságért felelős vezetők három legégetőbb problémájának megoldását állítja a középpontba:
·    az adattömeg folyamatos bővülését,
·    az adatmegőrzési időszakok meghosszabbodását,
·    a katasztrófatűrést javító második adatközpont üzembe állításának igényét.

A fenti problémákra közvetlenül reagáló új CentricStor változat az ágazatban egyedülállóan nagyméretű mentési kapacitást kínál: a VTL háttértára egészen 1 petabájtig skálázható. A Fujitsu Siemens Computers emellett az egy rendszeren belül feldolgozható logikai kötetek számát is 500 ezerről 1 millió 500 ezerre növelte az új verziónál.

Intelligens adatvédelem a CentricStorral


A CentricStor új verziója ötvözi a lemezes és a szalagos működés előnyeit. Felhasználói meghatározhatják, mely információkat kívánják a gyors elérésű lemezen tartani, és melyeket szeretnék a lemezről szalagra menteni. Ezáltal minden eddiginél rugalmasabban beépíthetik az ILM (Information Lifecycle Management)-kritériumokat (pl. az adatok fontosság szerinti besorolását) a biztonsági mentésbe, és pontosabban betarthatják az előírt adat-helyreállítási határidőket. A CentricStor 4-es változata a dedikált és egymástól eltérő szolgáltatási szinteket is támogatja. A korábbi gyakorlatnak megfelelően a CentricStor továbbra is először lemezre menti az adatokat. Ez a lemezes megoldás a valódi szalagvirtualizációnak (True Tape Virtualization, TTV) köszönhatően éppoly önállóan és szabálykövető módon működik, mint ha fizikai szalagra írnák az adatokat.

„Legfrissebb kutatási eredményeink szerint továbbra is a nem megfelelő helyreállítási sebesség és megbízhatóság hátráltatja leginkább a szervezetek adatvédelmi erőfeszítéseit” – mutatott rá Heidi Biggar, az Enterprise Strategy Group adattárolási elemzője. „A CentricStor új változata által nyújtott D2D2T (disk-to-disk-to-tape)-támogatás – valamint az 1 PB-ra növelt háttértár-méret – egyszer s mindenkorra rendezi ezt a régi adatvédelmi problémát. Segítségével az ügyfelek a mindenkori aktuális adatbiztonsági követelményeik szerint menthetik el az adatokat.”

Dr. Helmut Beck, a Fujitsu Siemens Computers tárolókért felelős alelnöke hozzáfűzte: „A vállalatok számára nehézséget jelent, miként tudnák az eddiginél gyorsabban és rugalmasabban elmenteni a digitális információk egyre duzzadó tömegét, miközben az adatok fontosságát és hozzáférésük gyorsaságát is szem előtt kell tartaniuk. A CentricStor új verziójának kettős mentési (dual-target) funkciója biztosítja a felhasználóknak az ehhez szükséges rugalmasságot. Szabadon eldönthetik, milyen adathordozót kívánnak használni a különféle típusú adatokhoz. Virtuális szalagos célgépünk az egyetlen olyan tape virtualizációs VTA-megoldás a piacon, amely egy dobozon belül ötvözi egymással az automatikus lemezes és szalagos mentés előnyeit.”

Skálázhatóság és rendelkezésre állás

A CentricStor új verziója 500 ezerről 1 millió 500 ezerre növeli az egy rendszeren belül feldolgozható logikai kötetek számát, így a VTA az összes többi virtuális és szalagos rendszernél nagyobb kapacitást biztosít.

Színvonalas szolgáltatások és biztonság

Meglévő karbantartási szolgáltatásai mellett a Fujitsu Siemens Computers továbbfejlesztett proaktív szolgáltatásokkal (pl. Live Monitoring és Health Check) javítja a CentricStor rendelkezésre állását. A kibővített szolgáltatások részeként a cég igény szerint folyamatosan figyelemmel kíséri a CentricStor rendszer működését: hiba észlelése esetén pedig automatikusan végrehajtja a megoldást segítő szabályalapú lépéseket. Ezen kívül a Fujitsu Siemens Computers rendszeresen teszteli a rendszereket és azonosítja azok potenciális kockázatait, így a probléma még a hiba tényleges fellépése előtt, proaktívan orvosolható. Az ügyfelek teljes adatbiztonsági megoldásuk szolgáltatásmenedzsmentjét is megrendelhetik a Fujitsu Siemens Computers-től – a szervereket és a szalagkönyvtárakat is beleértve. Ilyenkor egyetlen telefonhívással elintézhetnek minden problémát – hisz a cég teljes körű felelősséget vállal a rendszer valamennyi komponensének zavartalan működéséért. Fogadja a hívásokat, azonosítja a problémák kiváltó okát és szükség esetén más szolgáltatókat is bevon azok megoldásába.

Az új CentricStor verzió megteremti a lehetőséget az adatduplikációk megszüntetésére (Data De-duplication), ily módon hozzásegíti az ügyfeleket biztonsági mentési volumenük, és ezen keresztül a háttértárban kapacitásának csökkentéséhez.

„Zöld” adattárolás CentricStorral


A Környezetbarát Informatikáról (Green IT) zajló vita ismét előtérbe helyezte a szalagos adattárolás lemezes technológiával szemben kínált előnyeit, hiszen a szalag energiahatékonyabb adathordozó a lemeznél. A többnyire 7x24 órában működő nagyvállalati szintű lemezekkel ellentétben a szalagos technológia csak tényleges adateléréskor használ energiát. Mivel a CentricStor ötvözi egymással a szalagos és a lemezes megoldások előnyeit, optimálisan támogatja az energiatakarékos és környezettudatos működést.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36