Minox 8 megapixeles DC 8100 digitális fényképezőgép

Széles Csongor, 2008. április 8. 08:52

A Minox újabb kompakt fényképezőgépet mutatott be. Az újdonság főbb jellemzőivel az átlagos kompakt fényképezőgépek közé sorolhatnánk, egyetlen különlegessége a 28mm-es nagy látószögű 4x na zoomoptika, ami mellett megtalálunk még egy 8 megapixeles CCD szenzort, elektromos arcfelismerő funkciót, képstabilizátort, 2,7 inch átmérőjű LCD képernyőt és 32MB beépített memóriát kapott. A Minox DC 8100 maximum 4 GB-os SD memóriakártyára dolgozik, és nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátorról üzemel. Nem rossz választás 180 Euróért...

A Minox DC 1800 94 x 55 x 24 mm-es méreteivel és 132 grammos súlyával szintén jónak számít a kompakt mezőnyben, ráadásul az elegáns hatású fekete galvanizált alumínium burkolat nemcsak eléggé kellemes fogást, hanem megfelelő védelmet is biztosít a vékony váznak.

Az automatikus programszelekció és a gyors és pontos autófókusz nagyban megkönnyíti az amatőr fotós dolgát, emellett bizonyos mértékben kézzel is beállíthatjuk a fehéregyensúlyt, ugyanakkor egy sor téma módot állíthatunk be, valamint több vaku módot bevethetünk fotózásaink során. A Minox legújabb kompaktja 16:9 oldalarányú képeket is képes készíteni, ez pedig kedvez a HD tévé tulajoknak.

A rossz fényviszonyokkal egy elektronikus képstabilizátor harcol, vagyis a fényképezőgép érzékeli a váz bemozdulását, és azonnal utánállítja az ISO érzékenységet. Ehhez egy teljesítő képes CCD szenzorra volt szükség, és ennek a követelménynek a kategóriához képest a 8 megapixeles képérzékelő teljesen meg is felel.

A Minox DC 1800 USB 2.0 csatlakozással rendelkezik, emellett videó kimenettel is rendelkezik. A dobozban a lítium-ion akkumulátor mellett egy csuklópánt, egy puha táska, egy használati kézikönyv és a szoftvereket tartalmazó CD-ROM található.

Kulcsszavak: Minox kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59