Teljes letölthető albumok az MTV Rock Band játékában

Milkovits Gábor, 2008. április 19. 10:03

Az MTV bejelentette, hogy a jövő héttől teljes zenei albumok letöltését is lehetővé teszi Rock Band konzolos videójátékában – elsőként a Judas Priest „Screaming for Vengeance” című lemeze lesz elérhető ily módon.

Az MTV Rock Band az Activision „Guitar Hero-jához” hasonló videójáték, amelyben a játékosok gitárt utánzó távvezérlő, virtuális dobfelszerelés, vagy egy mikrofon segítségével karaoke-szerűen zenélhetnek vagy énekelhetnek, követve a hangszórókból szóló zenét és a képernyőn megjelenített videóklipet. Az MTV szinte hetente ad ki új számokat a játékhoz, általában három dalt egyszerre, műfaj vagy előadó szerint csoportosítva. A játékosok mindeddig összesen több mint 8 millió dalt vásároltak a Rock Band-hez, ami így nyilvánvalóan jó üzlet a Viacom tulajdonába tartozó MTV számára. A teljes Judas Priest album 15 dollárba, egy-egy szám pedig 2 dollárba kerül majd.

A Judas Priest lemeze a Microsoft Xbox 360 online boltjából április 22-én, a Sony PlayStation 3 oldaláról pedig április 24-én lesz letölthető a Rock Band-felhasználók számára. Májusban a The Cars azonos című albumát, júniusban pedig a The Pixies „Doolittle” című lemezét tervezik megjelentetni a konzoljátékhoz. Az Activision szintén júniusban ad ki egy nagyobb Aerosmith-letöltést a Guitar Hero-hoz.

Kulcsszavak: zene játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50