Játékos noteszgépek az MSI-től

Kiss Ádám Zoltán, 2008. június 8. 09:22

Régebben kompromisszumokat kellett kötnie annak, aki hordozható gépen szeretett volna játszani, az egyik legnagyobb probléma az áramfogyasztás volt. Manapság a mobiltechnológia fejlődésével ezek a nehézségek sorra tűnnek el, a gyártók sorban jönnek elő a játékra tervezett gépekkel.

Ha jobban megnézzük, végül is nem sok akadálya volt korábban sem, hogy erős, játékra alkalmas notebookokat tervezzenek, hacsak az az apróság nem, hogy egy ilyen aligha működött volna akkumulátorról. Az MSI GX sorozatú laptopjai több fronton támadják a problémát. Elsőként is a létező legmodernebb, erős Intel és AMD mobil CPU-kkal és lapkakészletekkel sikerült a fogyasztás és teljesítmény körüli arányokat feljavítani. Másodsorban az új Li-Ion akkumulátorok is lényegesen jobban bírják az igénybevételt, mint korábbi telepek.

Ezek azok a technológiák, amelyek bárki számára elérhetők. Azonban az MSI mérnökei kicsit tovább léptek. A Turbo Battery Technology és a Turbo Drive Engine Technology segítségével, egyetlen gombnyomással a felhasználói igényekhez lehet alakítani a gép teljesítményét. Így, ha nincs szükség komoly 3D és processzor teljesítményre, sokkal hosszabb akkumulátoros üzemidővel gazdálkodhatunk. A játékosoknak szánt laptopokhoz minden ma használatos periféria, így HDMI bemenettel rendelkező LCD televízió, eSATA külső merevlemez is csatlakoztatható. A GX 15,4-es és 17-es laptopok külsejükben is erősen eltérnek az iparági standardtól. Fényes fekete külső borításukat, élénk vörös díszítő elemek tarkítják, ezzel messziről jelzik, hogy nem közönséges darabbal van dolgunk.

Kulcsszavak: MSI notebook játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50