Mégsem olyan biztonságosak az OpenSource szoftverek?

Genda Csongor Zoltán, 2008. július 22. 17:27

Egy friss tanulmány rávilágít arra, hogy a nyílt forráskódú alkalmazások korántsem olyan biztonságosak, mint azt gondolnánk.

A Fortify biztonságspecialista tizenegy, vállalati körökben nagy népszerűségnek örvendő OpenSource programot vizsgált meg tüzetesebben, s arra a következtetésre jutottak a szakemberek, hogy komoly kockázatnak teszik ki magukat azok, akik ezen termékeket használják, hiszen a közhiedelemmel ellentétben azok is sebezhetők. A tanulmány készítői olyan ismert alkalmazásokat vettek górcső alá, mint a JBoss, OpenCMS és az Apache Derby, s azokon számos rést találtak, többek között olyanokat, amelyek Cross Site Scripting és SQL-támadásokra adnak lehetőséget, ugyanazok a hibák pedig sokszor több verzión is végigvonulnak. A Fortify szerint a fejlesztőcégek gyakran még a legalapvetőbb biztonsági irányelveket is figyelmen kívül hagyják, így például a szakértők hiányolják az olyan központi helyek meglétét, ahol be lehetne jelenteni az alkalmazások hiányosságait, a legtöbb szoftverhez pedig nem tartozik olyan melléklet, amely a biztonságos üzemeltetéssel kapcsolatos tudnivalókat osztana meg a felhasználókkal.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59