500 GB-os multimédia-merevlemez a Verbatimtól

forrás Prim Online, 2008. augusztus 13. 10:33

Az idei, berlini IFA kiállítás egyik nagyágyújának szánja a Verbatim a MediaStation multimédia-merevlemezeket. A Verbatim más termékekkel is képviselteti magát a kontinens legnagyobb elektronikai vásárán: optikai lemezek, memóriakártyák, pendrive-ok, külső merevlemezek és izgalmas kiegészítők tekinthetők meg a berlini kiállítás 113-as standján a 15.1-es, My Media csarnokban.

A Verbatim két zászlóshajója az IFA 2008-on a két új médialejátszó, a MediaStation és a MediaStation Pro. A MediaStation nagyjából egy kilogrammot nyom és 500 GB-os tárhelyet biztosít filmeknek, képeknek, zenéknek. Lejátssza az összes elterjedt videoformátumot felskálázott 1080i felbontásban. A LAN kapcsolat segítségével tartalma elérhető és módosítható a ház összes számítógépéről, illetve saját lejátszási listák és jelszóval védett mappák állíthatók össze a multimédiás tartalmakból. A televízió képernyőjén a navigáció átlátható és a távirányító segítségével senkinek sem okoz nehézséget.

A MediaStation Pro fekete színén túl három extrával nyújt többet az alapváltozatnál: a teljes HD élmény (1080p) lehetőségével, a HDMI csatlakozóval és a wifi csatlakozással. A MediaStation Pro képes arra is, hogy közvetlenül a ház bármely számítógépén lévő médiatartalmat játssza le a nappaliban a televízión vagy a hifin. A vezeték nélküli kapcsolat internetes rádiózáshoz is hasznos: az Icecast és Shoutcast rendszerű adások is könnyedén hallgathatók. A MediaStation alapváltozata 39 300 Ft-ért beszerezhető, míg a Pro változat ára 57 600 Ft (ajánlott végfelhasználói árak).

Októberben a Verbatim lesz az első gyártó, aminek a kínálatában megjelenik az új kétrétegű, DVD + R 8x, LightScribe-képes lemez.

A filmrajongók örömére a Verbatim kifejlesztette az első írható, kétrétegű blu-ray lemezt. A kétrétegű Blu-ray BD-R 2x lemezek 50 GB tárhelyt biztosítanak és kétszeres sebességgel írhatók. A kétrétegű,  Verbatim BD-R 2x blu-ray lemez hagyományos műanyag tokban, és 10 db-os hengerben kerül forgalomba.

A Verbatim két játékhoz fejlesztett egeret is bemutat, a Rapier V1-et és a Rapier V2-t. Mindkét egér a legfrissebb technológiákat vonultatja fel, 3200 dpi-s felbontásukkal gyorsak, és különlegesen pontosak. A játékélmény növelése céljából az egerek súlya egyénileg változtatható, a hét darab kis súllyal a játék jellegéhez állítható az egerek mozgatásához szükséges erő.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50