Sony Ericsson Xmini Walkman mobilok

Milkovits Gábor, 2008. december 8. 20:15

A Sony Ericsson a KDDI mobilszolgáltatóval közösen olyan új Walkman mobilt dob piacra Japánban, amely a megszokott sallangok nélkül, csupán egy egyszerű, kisméretű zenelejátszós telefon.

A Sony Ericsson Xmini összecsukott állapotban csak 7,5 x 4,4 x 1,8 cm méretű és teljesen úgy néz ki, mint egy megszokott mai mp3 lejátszó. A készülék azonban szétcsúsztatható, miáltal előtűnik a telefonos billentyűzet. Azonban ne gondoljon senki holmi 8 megapixeles kamerára vagy XVGA képernyőre; az Xmini telefonos fele egy egyszerű, mondhatni fapados 2G CDMA mobil, míg az mp3 lejátszó 4 GB fedélzeti memóriát tartalmaz. A termék a funkciók garmadájának hiányát egyszerűségével ellensúlyozza, ami a színes külsővel kombinálva vonzóvá teheti a gyerekek és a tizenévesek körében.

Egyáltalán nem biztos persze, hogy a mostani válságos időkben a fenti célcsoporton kívül ne lenne kereslet a SE Xmini iránt, kérdés persze, hogy a gyártó és a mobilszolgáltatók milyen árfekvésben kínálják a készüléket. A SE és a KDDI angol nyelvű közleményeiből ez nem derül ki, mint ahogy az sem, hogy terveznek-e (GSM verziós) európai forgalmazást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50