Újabb haladék az XP-nek

Genda Csongor Zoltán, 2008. december 22. 19:10

A Microsoft bejelentette, hogy január végén nem szüntetik be az XP forgalmazását, hanem annak életciklusát kitolják további néhány hónappal, ugyanis töretlen az operációs rendszer iránti kereslet.

A redmondi vállalat eredetileg 2009. január 31-én akarta nyugdíjba küldeni a Windows XP-t, ám a szoftver most újabb haladékot kapott. A Microsoft rendszerépítő partnereinek május végéig van idejük leadni a rendeléseket a licencekre - olvasható a hivatalos közleményben. Ez nagy előnyt jelent a partnerek számára, ugyanis nem kell előre bevásárolniuk, és tavaszig pontosabb számításokat végezhetnek a felhasználói igényeket illetően. Az olyan nagy számítógép-gyártók mint a Dell vagy a HP azonban már június óta nem juthatnak hozzá új licencekhez, ezért ők a Vista Downgrade-opciót kihasználván kínálják fel ügyfeleiknek a 2001-es operációs rendszert. Kivételt képeznek még a netbook-gyártók, melyek 2010 júniusáig rendelhetnek Windows XP-t a szerény technikai paraméterekkel rendelkező termékeikre.
A bejelentést követően számos Microsoft-ügyfél üdvözölte a vállalat újabb intézkedéseit, és elégedettségüknek adtak hangot a szoftveróriás rugalmas üzletpolitikáját illetően.

Kulcsszavak: Microsoft Windows XP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50