Egyelőre 2400 weboldal nem kompatibilis az IE8-al

Milkovits Gábor, 2009. február 19. 21:22

Mivel az Internet Explorer hamarosan megjelenő 8-as verziója a korábbiakkal ellentétben igyekszik kompatibilis lenni a széles körben elfogadott webes szabványokkal, vagy 2400 IE7-re szabott oldalt egyelőre csak speciális üzemmódban tud megjeleníteni.

A Microsoft már jó egy éve büszkén jelentette be, hogy az IE8 akkori legfrissebb tesztváltozata átment a WaSP-nak a böngészőprogramok szabvány-kompatibilitását vizsgáló Acid 2 tesztjén. Ez persze valóban fegyverténynek nevezhető, ha azt vesszük, hogy a szoftver korábbi változatai sorra jóval rosszabbul teljesítettek ebből a szempontból, mint a rivális Firefox, Opera, vagy Safari. Az Acid tesztek által célba vett probléma egyáltalán nem nevezhető bagatellnek, ugyanis az eltérő kompatibilitási arányok miatt a weboldalak tervezőinek jelenleg igen gyakran több verziót kell készíteniük egy oldalból, a legelterjedtebb Internet Explorerhez, illetve a többi, az Acid teszten általában jobban szereplő böngészőhöz.

Most viszont az az ironikus helyzet állt elő, hogy a szabványbarát IE8 RC1 csak speciális üzemmódban tud megjeleníteni jó néhány weboldalt, amelyeket az IE7-et szem előtt tartva terveztek. A mintegy 2400 oldalt tartalmazó lista több, mint egyszerűen vicces, ha figyelembe vesszük, hogy még a Microsoft.com is szerepel rajta, olyan nevek mellett mint a Google, az Amazon, a Yahoo, a YouTube, a Facebook, a Wikipedia, a Dell, a Sony vagy az Apple.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50