Minden konkurensét veri az IE8

Genda Csongor Zoltán, 2009. március 16. 13:21

Házon belüli tesztek azt bizonyítják, hogy az Internet Explorer következő változata minden konkurens szoftvernél gyorsabban olvassa be a weboldalakat.

A Microsoft a napokban nyilvánosságra hozta az IE8 sebességteszt-adatait, melyek alapján ez bizonyult a leggyorsabb böngészőnek. A redmondi konszern hamarosan érkező browserét a már piacon lévő Firefox 3.05-tel és a Chrome 1.0-val hasonlította össze, s a vállalat képviselői büszkén jelentették be, hogy a legtöbb esetben kevesebb időre volt szüksége a cég saját szoftverének a honlapok betöltéséhez, mint a rivális alkalmazásoknak. Az esetek 48%-ában az IE8 még ha csak századmásodpercekkel is, de gyorsabban lehívta az olyan népszerű, nagy látogatottságú portálokat, mint az ebay.com vagy a youtube.com. Az ezüstérmes Chrome a 25 tesztben részt vevő oldal 36%-át jelenítette meg hamarabb, a Firefox pedig csupán 16%-uknál bizonyult sebesebbnek. Rossz reklám viszont a szoftveróriásnak, hogy a Microsoft.com-ot a Mozilla böngésző töltötte be a leggyorsabban, pedig úgy illett volna, ha az Internet Explorer 8-as hozza be a céges weboldalt a legkevesebb idő alatt.

Meglepő az is, hogy a Safarit és az Operát nem tesztelte le a Microsoft, pedig ha ezt megtette volna, lehet, más eredmények születtek volna, főleg akkor, ha aktív Turbóval kelt volna versenyre a norvég böngésző...


Az IE8 kiadásra jelölt verziója letölthető a Letöltés.com-ról.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50