Durva teszt: Tigrisrágta, elefánttaposta, szétlőtt laptop

Genda Csongor Zoltán, 2009. június 25. 20:50

A Forbes magazin munkatársai a szokásosnál keményebb teszteknek vetettek alá egy Panasonic notebookot. A szerkesztők arra voltak kíváncsiak, mi történik a készülékkel, ha vadállatok elé dobják.

Ha egy szakmagazin tesztelni szeretne egy noteszgépet, akkor annak teljesítményét mérik le, a gazdagabb fantáziával rendelkezők már vízbe dobják, és autóval hajtanak át a kísérleti eszközön, a Forbes alkalmazottainak a kreativitása azonban már minden képzeletet felülmúl: ők az állatkert lakóit kérték fel a tesztre. Elsőként egy anyatigris elé vetették a Toughbook-ot, ám miután az belekóstolt, és konstatálta, hogy furcsa ajándéka nem ehető, játszott vele pár percet, végül odébb tolta, és nem ért hozzá többet. Meglepő módon a laptopban nem tettek kárt a tigrisfogak, ezért további próbákat kellett kiállnia, a szerkesztők ezt követően a 4 tonnás indiai elefántot kérték fel, hogy tesztelje a strapabíró terméket. Az óriás rátaposott, ormányával többször a földhöz csapta a Toughbook-ot, de még ez a hatalmas megterhelés sem tette tönkre azt.
A szerkesztők azonban még ezzel sem elégedtek meg, nyilvánvalóan eltökélték, hogy működésképtelenné teszik a készüléket, ezért rálőttek egy 22-es kaliberű pisztollyal. A képernyőn lyukat ütött a golyó, ám a kijelző sértetlen része továbbra is használható állapotban volt, és a bootolással sem volt gond. Végül megadták a kegyelemdöfést a Panasonic terméknek, és közelről célba vették egy 45-össel. A Toughbook ekkor már feladta, és kilehelte a lelkét.
Valószínűleg a most bemutatott kísérlet volt a világ legeszementebb tesztje, amit laptopon végrehajtottak. Az erről készült videót itt tekinthetik meg olvasóink.

Kulcsszavak: Panasonic notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59