Új VMware vCenter termékek

Kovács Attila, 2009. augusztus 10. 18:33

A most bejelentett új termékek lehetővé teszik az alkalmazások teljesítményének monitorozását, a transzparens költségelszámolást, valamint a belső fejlesztői/tesztelési felhők menedzselését.

Az asztali és adatközponti rendszereket, valamint szolgáltatásként nyújtott szoftvereket egyaránt kínáló, a virtualizációs megoldások területén globális piacvezető VMware, Inc. (a New York-i tőzsdén: VMW) a virtualizáció-menedzsment terén további előrelépést jelentő, két új terméket jelentett be: a VMware vCenter AppSpeedet és a VMware vCenter Chargebacket. A VMware ezen kívül a VMware vCenter Lab Manager 4 új kiadásáról is hírt adott.
 
Ezek az új termékek leegyszerűsítik és automatizálják az olyan alapvető informatikai folyamatokat, mint az alkalmazások teljesítményének monitorozása, költségkimutatások készítése, és a fejlesztői/tesztelési felhők menedzselése az informatika hatékonyságának növelésére az adatközpontokban. A cég termékeivel az ügyfelek jelentős előnyökre tehetnek szert virtuális környezeteik fejlődése során.

Fontosabb termékelőnyök:

VMware vCenter AppSpeed
A virtuális gépeken futó többrétegű alkalmazások esetén biztosítja a szolgáltatási szintekre vonatkozó jelentéseket, illetve a proaktív teljesítmény-menedzsmentet.
Segítségével a rendszergazdák információkat szerezhetnek arról, hogy hogyan befolyásolják a virtuális és fizikai infrastruktúra különböző rétegei az alkalmazások teljesítményét.
Könnyen telepíthető és kevés interakciót igényel. A telepítést/letöltést követően perceken belül felméri a rendszert, monitorozni kezdi annak összetevőit, felhasználói jelentéseket készít, valamint:

  • Növeli az alkalmazások teljesítményét és működési idejét.
  • Azonosítja és gyorsabban elhárítja a teljesítménnyel kapcsolatos problémákat, sokórányi adminisztrációs időt takarítva meg ezzel.
  • Több gépet, gyorsabb tempóban virtualizál.


VMware vCenter Chargeback
A virtuális infrastruktúra erőforrás használatához költség mutatókat képes rendelni, ezeket jelentésekbe összesíteni, így téve lehetővé az elszámolást a vállalati szervezeten belül.
Segítségével többféle tényezőt (pl. költségalapú modelleket és fix költségeket) rendelhetünk az adatközpont erőforrásaihoz, majd ezeket a helyes elszámolás érdekében a különböző költséghelyeken érvényesíthetjük.
A következő előnyökkel jár az ügyfelek számára:

  • A különböző üzletágak pontos képet kapnak arról, hogy milyen erőforrásokat használnak és mekkora ezek költsége, ezáltal pedig értékes információkat nyújthatnak, még az olyan szervezetek esetén is, amelyek egyelőre nincsenek felkészülve, hogy a költségeket ki is számlázzák az üzletágaknak.
  • Részletes, a vállalat üzletágainak benyújtható számlázási jelentéseket hozhatnak létre automatikusan.
  • Költségközpontú helyett értékközpontúra alakíthatják át az IT-környezetet.


A VMware vCenter Lab Manager 4 első verziója 2006-ban jelent meg, és immár ez a negyedik generációja.
A szoftver segítségével az informatikai osztály belső "felhőt" hozhat létre és menedzselhet a fejlesztés és tesztelés számára, így a felhasználók a bonyolult, többrétegű alkalmazások fejlesztéséhez, teszteléséhez, kipróbálásához és bevezetéséhez szükséges erőforrásokhoz magasabb szolgáltatási szinteken, önkiszolgáló módon juthatnak hozzá
A felhasználók igényeik szerint, szerepkörök alapján férhetnek hozzá az előre konfigurált virtuális környezetekhez, ezért nem szükséges újra és újra rendszereket telepíteni és törölni, az informatikai osztály pedig gondoskodhat a biztonságról és a teljes adminisztrációs irányításról.

A VMware vCenter Lab Manager 4 a következő új funkciókat tartalmazza:

  • AVMware Stage Manager integrálása, ezáltal az ügyfelek egyetlen megoldásból kezelhetnek többféle forgatókönyvet, így az alkalmazások egyszerűsített bevezetését a fejlesztéstől egészen az éles üzembe állásig; az egyszerűsített erőforrás-kezelést; valamint a jobb oktatási, támogatási és online demonstrációs környezeteket.
  • Következő generációs hálózatépítési képességek, amelyekkel a nagyméretű alkalmazási környezeten belül, különböző példányokon dolgozó csoportok jobban együttműködhetnek egymással.
  • Mind az ESX, mind az ESXi házakat támogatja, hogy a rendszergazdáknak több választási lehetőségük legyen a belső felhőhöz használt erőforrások összeállítása során
  • Segítségével az informatikai osztály csökkentheti a fejlesztői/tesztelési környezet infrastruktúra- és fenntartási költségét, miközben a csapat tagjai számára jobb együttműködési lehetőségeket, gyorsabb munkafolyamatokat és rövidebb piacra kerülési időt biztosíthat az új vagy továbbfejlesztett alkalmazások esetén.
Kulcsszavak: VMware

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Az AGON by AOC bővíti az új G4 gaming termékcsaládot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 16. 11:32

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59