Háromdimenziós Full HD a Panasonictól

forrás Prim Online, 2009. szeptember 9. 18:05

A Panasonic bemutatta a világ első Full HD 3D plazma házimozirendszerét. A 103”-os Panasonic plazma tv, a vele szinkronizáltan működő 3D-szemüveg és a Panasonic Blu-ray lejátszó kombinációja valósághű háromdimenziós élményt nyújt Full HD felbontásban.

Napjainkban a háromdimenziós Full HD televíziózás területén a plazma a legjobb technológia, hiszen kiváló képfrissítési sebességének köszönhetően több kép jeleníthető meg a felbontás csökkentése nélkül. A Panasonic optikailemez-technológiája és a Panasonic Hollywood Laboratory (PHL) által fejlesztett saját technológia révén vált lehetővé a 3D képek – amelyek bal és jobb oldali 1080 pixeles soronkénti felbontású Full HD képekből állnak – rögzítése egy szabványos Blu-ray lemezre. Ezen felül a Panasonic kifejlesztett egy olyan technológiát, amely valós időben dekódolja és játssza le a bal és jobb oldali Full HD képadatokat a Blu-ray lemezről.

A Panasonic Full HD 3D plazma házimozirendszerben alkalmazott megoldások választ adnak a 3D tévézéssel szemben felvetődött korábbi problémákra. E problémák közé tartozott a képminőség csökkenése, amelyet az okozott, hogy a 3D-s megjelenítéshez a két szem számára külön-külön előállított képkockákat egyetlen képpé kellett alakítani; a fényerő csökkenése; illetve a képek kódolásának bonyolultsága, ami lehetetlenné tette, hogy a 2D és a 3D tartalmat egyetlen lemezen tárolják.

A Panasonic olyan professzionális termékeket és szolgáltatásokat fejleszt, amelyek háromdimenziós tartalmak előállítására is használhatók. Amíg a 3D tartalmat előállítóknak korábban saját maguknak kellett több 2D-rendszer fizikai összekapcsolásával megépíteniük 3D-rendszereiket, addig a Panasonic most egy profi Full HD 3D rendszert fejlesztett, amely egy ikerlencsés P2 filmfelvevőből és egy háromdimenziós képet megjeleníteni képes HD plazmakijelzőből áll.

A háromdimenziós mastering szolgáltatások a Panasonic hollywoodi laboratóriumában érhetők el. Ezzel a Panasonic az első olyan vállalat, amely a háromdimenziós megjelenítő ipar teljes területét képes lefedni termékeivel. A vállalat professzionális felszereléseivel rögzíthetők és masterelhetők Full HD felbontású háromdimenziós tartalmak; a szórakoztató elektronikai termékek, mint a Blu-ray lejátszók és plazmatelevíziók pedig ezen anyagok lejátszását és megjelenítését teszik lehetővé.

Az utómunkálatok során megszerzett technológiák és szakmai tapasztalatok tették lehetővé a Panasonic számára a háromdimenziós plazmaképernyős megjelenítés továbbfejlesztését.

Kulcsszavak: Panasonic házimozi

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50