Ismét csalók próbálnak visszaélni az OTP Bank nevével

OTS - Cégvonal, 2009. november 16. 19:10

Csalók próbálnak ismételten visszaélni az OTP Bank nevével ismeretlen eredetű elektronikus levelekben, amelyek közül némelyikben latin és cirill betűk keverednek.

Az OTP Bank most is - korábbi, október 27-ei tájékoztatásához hasonlóan - felhívja ügyfelei figyelmét, hogy semmilyen módon ne reagáljanak a szövegre. A legnagyobb magyarországi hitelintézet soha nem kért és nem kér mailben ügyféladatokat, és erre rendszeresen felhívja a figyelmet honlapján is.

Az OTP Bank a visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

  •  


A Prím Online szerkesztőségébe a Nigériai Központi Banktól érkezett tegnapelőtt egy mail. Bár fogalmunk sincs, akad-e valaki, aki bedől egy ilyen levélnek, úgyhogy csakis a derűs percek szerzése miatt tesszük közzé, "így abszolút semmi ok az aggodalomra"...



FROM THE DESK OF MR.HENRY ARANY
ASSISTANT kormányzó-helyettes (C.B.N)
Central Bank of Nigeria (C.B.N),
E-mail címek: adg.h.golden@gmail.com OR
adg.hgolden@yahoo.com

Értesítés a fizetési ATM Master Hitelkártya

Attn: Kedvezményezett,

Ezennel hivatalosan is értesítjük az e megállapodás kötelezi Ön számára, mint kell szerz dés / örökösödési alap révén (Master Express hitelkártya.) Ezt a megállapodást kezdeményezett / alkotják, a Világbank és a Párizsi Klub, mivel csalárd tevékenység folyik a afrikai régióban.

Szeretném, hogy hivatalosan is értesítjük, hogy a fizetés feldolgozás alatt áll, és fel kell szabadítani, hogy Ön minél hamarabb válaszolni erre a levélre. Szintén fontos megjegyezni, hogy a nyilvántartásból a mi fájlt, a fennálló szerz déses fizetési Tíz millió háromszázezer amerikai dollárban ($ M10.3USD) Csak.

A Világbank és a Párizsi Klub vezette ezt a fizetési rendszert, amely lehet vé teszi a mi vállalkozók / örökségül kedvezményezett kapják alap nélküli beavatkozás. A Mester Express hitelkártya szerz désben vállalt és hajtott Arany kártya világszerte.

Er sítsék meg a következ adatokat hozzánk Biztonsági
okból:

1) Teljes neved :....................
2) a ÁTVEV CÍME :..............
3) meg mobiltelefonszámát :.................
4) Az Önök szakmája :..............
5) AGE :......................
6) SEX :..................
7) Családi állapot :.....................

Érkezése után az e-mailr l fogunk töltse be alap a Mester Express hitelkártya és küldjön beolvasási másolatát a kártyát mielõtt fog eljárni a feladást a kártyát közvetlenül a kijelölt lakcíme, így abszolút semmi ok az aggodalomra körül, minden van szükségünk az Ön azonnali intézkedési és együttm ködést is, az istenek Grace mi lesz a sikeres tranzakciót.

Szeretettel várjuk az azonnali választ.

Címzett e-mailek Kapcsolat: adg.h.golden@gmail.com vagy adg.hgolden@yahoo.com

GRATULÁLUNK el re.

LEGJOBB Üdvözlettel,

KRITIKÁK ARANY MR.HENRY
ASSISTANT kormányzóhelyettese
Central Bank of Nigeria (C.B.N)

Kulcsszavak: OTP pishing

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50