USB meghajtók, SD kártyák: már nem csak a kapacitás számít

Kiss Ádám Zoltán, 2010. március 20. 18:50

Nem is olyan régen még nem volt más dolgunk, csak a tárterület - és persze a pénztárcánk - alapján választani közöttük. Ez már a múlt. Manapság a felhasználási terület és a divat is beleszól a kínálatba.

A napi használat során gyakran nincs is olyan sok adatunk, amit magunkkal szeretnénk hordani, ezért egy 1 vagy 2 GB-os pendrive bőven kiszolgálhat bennünket. Ez a kategória azonban már kihalóban van. Pedig a sok használat elkoptatja ezeket az eszközöket, ezért érdemes jó minőségűt választani a kedvező árú, 2 GB-os változatokból. A C10-es narancssárga, 2 GB-os Kingston modell háza kicsit áttetsző, ami kuriózum a memory penek világában. A klasszikus kupakos pendrive robosztus kialakítása és gumirozott burkolata a lehető legjobban ellenáll a mindennapos használat kihívásainak, a szállítás gyötrelmeinek. A másik 2 GB-os a szintén kupakos megoldást választó DT100-as család legfiatalabb tagja, a Data Traveler 102-es piros kis ördöge. Bírja a napi strapát, de kiválóan megfelel az egyre népszerűbb, gépfüggetlen, hordozható alkalmazásaink tárolására és futtatására is. A legjobban kedvelt programjaink mindig nálunk lehetnek, bármerre járunk is.
 
Rengeteg digitális állományunk keletkezik nap mint nap: zenéket gyűjtünk, programokat az okostelefonhoz és készítünk számtalan fotót. Ezeket a fájlokat jellemzően memória kártyákon tároljuk és szállítjuk. A fájlok mozgatása sok időnket elrabolhatja, ezért nem mindegy, hogy meddig is tart. Az SD kártyákat különféle sebesség osztályokba sorolják. A garantált minimális adatátviteli sebesség szerint az első osztály a Class 2, a Kingstonnál pedig most a legmagasabb az új Class 10. A Class 10-es SD és microSD memória kártyák átviteli sebessége több mint 10 MB/s.

Kulcsszavak: Kingston adattárolás

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14