LG DP1 multimédia lejátszó: nagy felbontás kis méretben

forrás Prim Online, 2010. október 14. 10:15

Az LG Electronics hazánkban piacra dobja hordozható multimédiás lejátszóját az LG DP1-et. A készülék mind a vezetékes, mind a vezeték nélküli kapcsolatokat támogatja, utóbbit wifi dongle segítségével. A DP1 filmek, zenék, képek szinte bármely formátumát lejátssza, csatlakoztatható hozzá egy vagy akár két USB eszköz, illetve az otthoni hálózatra csatlakoztatva lejátssza közvetlenül a számítógépén található tartalmakat. Kiváló minőségben élvezhetjük a lejátszott (akár .MKV formátumú) videókat, böngészhetünk az interneten képeink között a készülékbe beépített Picasa elérés segítségével, vagy megnézhetjük a legújabb videókat a világ legnépszerűbb videómegosztó portálján, mindezt számítógép nélkül.

Az egyik tényező, amely az embereket valamelyest riasztja a hálózatban használható termékektől, a kezdeti beállítás bonyolultsága. Emiatt azonban a DP1 esetében nem kell aggódnunk. Amint a DP1 lejátszót a televízióhoz csatlakoztattuk, az egyszerű és felhasználóbarát varázsló lépésenként végigvezet az összes csatlakoztatási és kezdeti beállításokon.

A kapcsolat létrehozását követően távolról elérhetjük az asztali számítógép megosztott mappáját. A hálózati sebesség miatt sem kell aggódnunk, hiszen a DP1 a lehető leggyorsabb vezeték nélküli technológiát használja, amely akár 150 Mbps sebességre is képes.

A készülék különböző médiatípusok, többek között video- (MKV, MPEG4, DivX6, VC1, H.264, MJPEG (SD) és AVC), fénykép- (JPEG, BMP, TIFF és PNG), valamint hangformátumok (MP3, WAV, PCM, LPCM, ADPCM, BLDPCM, AAC, DTS, WMA és Dolby AC3) átfogó támogatását kínálja.

A kettős (vezetékes/vezeték nélküli) hálózati rendszer egyéb előnyöket is nyújt. A készülék segítsével elérhetők az olyan internetes közösségi oldalak, mint a legnépszerűbb videómegosztó portál, a Picasa webalbum és az AccuWeather időjárás-jelentés. A DP1 lejátszóhoz mellékelt távirányító pedig gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a tartalom keresését.

Amennyiben a médiafájlokat nem hálózaton keresztül, hanem helyi tárolóeszközről kívánjuk megtekinteni, megtehetjük azt a DP1 két USB 2.0 portján keresztül. Közvetlenül csatlakoztatható hozzá akár külső merevlemez, USB-kulcs, vagy kártyaolvasó. A DP1 a HDMI 1.3 szabványt támogatja, így HDMI kimeneten keresztül is közvetlenül csatlakoztathatjuk televízióhoz vagy házimozihoz a rendszert, és máris élvezhetjük a kitűnő képminőséget, akár Full HD 1080p felbontásban. A DP1 Dolby 5.1 és DTS támogatásának köszönhetően nagyszerű hangzást biztosíthat házimozi rendszeren keresztül.

A kompakt kivitelű, letisztult formatervezésű készülék a vezeték nélküli hálózati csatlakozásának köszönhetően csökkenti a kábelek számát a szobában. A készülék vezérlőgombjai érintésre működnek, de a rendszer a mellékelt távirányítóval is könnyen kezelhető.
A készülék bruttó ajánlott fogyasztói ára: 33 990 forint

Jellemzők
Hordozható, kompakt kialakítás
Full HD felbontás 1.3 HDMI-csatlakozón keresztül
24P Real Cinema - mozi üzemmód támogatása
DTS / Dolby AC3 5.1 csatorna támogatása
Változatos film-, zenei és képformátumok lejátszása
Kényelmes miniatűrök képnézegetéshez; BGM-támogatás
Vezetékes/vezeték nélküli hálózatok támogatása (wifi dongle segítségével (pl. Dlink DWA -140))
Internetes tartalmak (YouTube, Picasa, Accuweather)
2 USB-csatlakozó és az USB-fájlmásolás támogatása
Beépített érintésvezérelt gombok
Grafikus kezelőfelület
Távirányító
 

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55