Elektronikus piactér magántenderekhez: Hol vegyek autót?

forrás Prim Online, 2011. március 23. 13:20

Az autópiacon ma még (de az is lehet, hogy egyre inkább) az ár a döntő tényező: a vásárlók mind nagyobb energiát fektetnek a legjobb ajánlat megtalálásába, miközben a kereskedők számára is egyre nehezebb fizető ügyfélre találni. Ezt teszi egyszerűbbé egy újonnan indult elektronikus piactér, a Holvegyekautot.hu, ahol bárki online tendert írhat ki az új autó vásárlására. A potenciális ügyfelekért a kereskedők nyílt versenyben küzdhetnek meg.

 

 

Több kutatócég adatai szerint növekedésnek indult a Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsik száma, ez azonban ez még nem feltétlenül jó hír az autókereskedőknek, hiszen a válság miatt a vevők még a korábbinál is jobban figyelnek az árakra. Az emberek minél szélesebb körben igyekeznek megtalálni a lehető legkedvezőbb ajánlatot – ezt bizonyítja a Nielsen felmérése, amely szerint a magyar internetezők 41 százaléka tájékozódik autóvásárlás előtt a világhálón.

 

Ez a piaci helyzet hívta életre a http://holvegyekautot.hu oldalt, ahol mindenki számára adott a lehetőség, hogy tendert írjon ki akár egyetlen egy új autó beszerzésére. A magánszemélyek vagy akár cégek ajánlatkérése automatikusan eljut az adott márkában regisztrált autókereskedőkhöz. Ezek után a kereskedők egy tiszta és nyílt verseny keretében saját értékesítési lehetőségeiket mérlegelve versenyezhetnek a vásárlóért.

 

„A rendszer használata mindkét félnek előnyös, hiszen a vásárló a legjobb piaci ajánlatok közül választhat – akár országos szinten ajánlatokat kérve - anélkül, hogy egyesével kellene tárgyalnia minden kereskedővel. A forgalmazók ugyanakkor konkrét ajánlatkéréseket kapnak anélkül, hogy újabb és újabb értékesítőket alkalmaznának az eladási lehetőségeik megsokszorozásához, ami a mai piaci helyzetben felbecsülhetetlen érték” – mondta Sáry András, a Holvegyekautot.hu oldalt üzemeltető SaveMax.me Kft. ügyvezetője. A szakember korábban a Sixt Magyarország kiemelt ügyfélkapcsolati menedzsere volt, így első kézből ismeri a hazai autópiacot.

 

Az oldalon nem csak márka alapján lehet ajánlatot kérni, hanem a legfontosabb paraméterek (például ár, felszereltség, karosszéria, hengerűrtartalom, üzemmód, stb.) figyelembevételével is, így a kevésbé konkrét elképzelésekkel rendelkezők több márkát - és ezáltal: több üzleti ajánlatot - hasonlíthatnak össze.

 

„Az oldalon már 35 nagy autókereskedés regisztrált, így az érdeklődők - egyebek mellett - olyan neves autókereskedőktől kahatnak ajánlatot, mint a Petrányi, a Wallis, az Ivanics, a Császár, a Baumgartner vagy a Fábián. A regisztrált kereskedések száma folyamatosan nő, így a vásárlók ajánlatkérése is egyre több kereskedéshez jut el, ami azt eredményezi, hogy pár kattintással egy tenderre akár 10-15 autószalon is ajánlatot adhat. Ezeket a rendszer segítségével a felhasználó könnyedén összehasonlíthatja, és a számára megfelelőket meg tudja versenyeztetni egymással” – mondta Sáry András. A Holvegyekautot.hu üzemeltetői csak elismert, átlátható kereskedelmi gyakorlatot folytató partnerek ajánlatait közvetítik, de a rendszer működési elvei is garantálják a tisztességes és nyílt versenyt. A kereskedők ugyanis - mint bármely nyílt, tárgyalásos tenderen - értesítést kapnak, ha az övéknél alacsonyabb ajánlatot tett valaki, így össze tudják hasonlítani a versenyben résztvevő többi ajánlattal a sajátjukat, és újra mérlegelhetik a kedvezmények mértékét.

Kulcsszavak: autó vásárlás tender

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38