A Praktiker bevezette az elektronikus számlázást

forrás Prim Online, 2011. április 7. 09:50

A környezettudatos gondolkodás jegyében bevezette az elektronikus számlázást a Praktiker Magyarországon. A Praktikernél évente több mint 230 ezer számla fordul meg az üzleti együttműködések során.

A hazánkban 20 áruházzal rendelkező Praktiker áttért az e-számlázásra a környezettudatos gondolkodás jegyében és a pénzügyi folyamatok felgyorsítása érdekében. A Praktikernél nagyvállalatokhoz illően magas a számlaforgalom: 2010-es üzleti esztendőben körülbelül 50 ezer számlát bocsátottak ki és mintegy 180 ezret fogadtak be. Ezek többsége eddig hagyományos úton, kinyomtatva, borítékolva, valamint futárral vagy postán közlekedtek, felhasználva ezzel jelentős mennyiségű papírt, nyomdafestéket és üzemanyagot.

A Praktiker 2010-ben elkezdte az elektronikus számlázás tesztelését, a különböző számítástechnikai és pénzügyi rendszerek összehangolását, majd elindult az elektronikus számlák befogadása, idén márciustól pedig az e-számlák kibocsátása. A korszerű megoldásnak köszönhetően egyszerűsödnek a pénzügyi folyamatok, rövidülnek a kifizetési határidők, csökken a reklamációk száma, a számlák hatékonyabban tárolhatóak, több emeletnyi irattár ráfér egy dvd-re, továbbá szabványos és áttekinthető pénzügyi kapcsolat teremthető az üzleti partnerekkel, amely az adóhatóság számára is elfogadható.

A Praktiker számításai szerint a kimenő számlákat 70 százalékkal, a bejövőket 40 százalékkal olcsóbban tudják előállítani és feldolgozni. A kiválasztott megoldás hozzáadott értéke,  hogy a legkisebb beszállító is viszonylag egyszerűen tud csatlakozni a Praktiker elektronikus számlázási rendszeréhez, számára is olcsóbb lesz kiállítani a számlákat és gyorsabban tudja a Praktikerhez eljuttatni, amit a barkácslánc hamarabb tud kifizetni, hiszen lecsökken az átfutási idő.

A Praktiker e-számlázó partnere First Business Kft.

Kulcsszavak: e-számlázás

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IFA 2024-en a HONOR, a Qualcomm és a Microsoft újradefiniálta a mobilos AI-t

A HONOR az IFA 2024-en három úttörő mobil AI-megoldást mutatott be: Snapdragon X Elite platformokkal működő AI PC-t, az AI Agentet és az AI Deepfake felismerőt. A bemutatót egy gondolatébresztő panelbeszélgetés kísérte, amelyen részt vett George Zhao, a HONOR vezérigazgatója, Alex Katouzian, a Qualcomm Technologies, Inc. MCX részlegének csoport GM-je és Mark Linton, a Microsoft partnerkészülék-értékesítési alelnöke. Együtt vizsgálták az AI és a Snapdragon technológia összefonódását, és megvitatták, hogy ezek az innovációk hogyan alakítják a mobil AI jövőjét.

2024. szeptember 7. 10:13

Jelek az űrből: megszakítás nélküli lefedettség földrajzi korlátok nélkül

A műholdas és a földi mobilhálózatok integrálása új bevételi forrást jelent a műholdas, a félvezető- és a távközlési iparágak számára. A Deloitte TMT Predictions tanulmánya szerint 2024-ben már több mint 200 millió olyan okostelefont értékesíthetnek, amelyek képesek összekapcsolódni műholdas szolgáltatással. Mindemellett tovább növekedhetnek a műholdak létesítésére és -indítására fordított kiadások is, amelyekkel a beruházások összértéke már meghaladhatja a 3 milliárd dollárt.

2024. szeptember 6. 17:00

A legjobbak között a Schneider Electric dunavecsei okosgyára

A három legjobb közé került a Schneider Electric Dunavecsén felépített, május végén átadott Duna Smart Power Systems nevű okosgyára a „Green Awards powered by Green Cloud” megmérettetésen. A létesítmény megvalósítása során kiemelten kezelték a fenntarthatósági szempontokat, ennek jegyében például 28 ezer négyzetméternyi tetőn telepítettek napelemet, geotermikus energiát használnak a hűtési és fűtési rendszerek működtetéséhez, öntözésre és a mosdókhoz pedig az összegyűjtött esővizet használják. 

2024. szeptember 6. 13:29

Az analóg már nem versenyképes: hamarosan indul a MENTA

Az IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége idén is megrendezi hagyományos MENTA konferenciáját DigitALL-INspirations FOR COMPETITIVENESS címmel. A rendezvényre 2024. szeptember 19-20-án kerül sor Balatonalmádiban. Ahogy a konferencia címe is tükrözi, a digitalizáció mára már nélkülözhetetlen a versenyképesség megőrzéséhez a gazdaság valamennyi területén. Az előadások a legfrissebb elemzésekre és a legújabb technológiai innovációkra épülnek, a gyakorlatban is hasznosítható megoldásokat mutatnak be, így elősegítve a vállalatok versenyképességének növelését.

2024. szeptember 6. 11:41

71 futballpálya méretű napelempark kerül kialakításra a BMW debreceni gyáránál

A BMW Group Gyár Debrecen területén létrejövő 500.000 négyzetméter területű, 43 MW névleges teljesítmény leadására képes napelempark 2025 év végén kezdi meg működését. 

2024. szeptember 5. 17:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33