Toshiba Qosmio F750 3D - szemüveg nélkül 3D

forrás Prim Online, 2011. július 5. 21:00

Az új Qosmio F750 3D a világ első olyan szemüveg nélkül használható 3D notebookja, amely a 2D és 3D tartalmakat egyszerre képes megjeleníteni a kijelzőn.

A Qosmio F750 3D az első olyan kereskedelmi forgalomban kapható, szemüveg nélkül használható 3D laptop a világon, amely egyszerre képes megjeleníteni a kijelzőn a 2D és 3D tartalmakat. A teljesen új 3D élménynek köszönhetően, a felhasználó ezentúl úgy nézhet 3D filmet az egyik ablakban, hogy közben egy másikban – akár a filmhez kapcsolódó – információk után böngész az interneten. A kiváló minőségű, valós idejű 2D-3D DVD-konvertálást támogató Qosmio F750 3D páratlan lehetőségeket biztosít olyan szakemberek számára is, mint az építészek, kutatók, terméktervezők vagy orvosok. Mind a Qosmio F750 3D, mind pedig a 3D technológia nélküli verzió, a Qosmio F750 piros színben lesz kapható, és 2011 harmadik negyedévétől vásárolható meg Magyarországon.

Arckövetéssel, vakfoltok nélkül 3D módban

A Toshiba egy különleges aktív lencsével különíti el a két parallaxis képet, és továbbítja azokat a jobb, illetve bal szembe. Ahhoz, hogy a felhasználó szabadon mozoghasson a notebook kijelzője előtt, a Qosmio F750 3D egy arckövetési technológiával rendelkező HD webkamerával folyamatosan érzékeli a néző arcának helyét. Ez nagy, vakfoltok nélküli 3D betekintési zónát biztosít. A Qosmio F750 egy HDMI-kábellel egyszerűen csatlakoztatható bármilyen 3D TV-hez, így a kiváló 3D minőségnek egyszerre többen is részesei lehetnek.

2D és 3D tartalmak megjelenítése párhuzamosan

A különleges aktív lencse lehetővé teszi 2D és 3D tartalmak egyidejű megjelenítését is; ez olyan 3D élményt nyújt, ami csak szemüveg nélküli 3D technológiával lehetséges. A felhasználók így megtehetik például azt is, hogy egy 3D film megtekintése közben az interneten (2D-ben megjelenő weboldalon) olvasgatnak arról háttérinformációkat.

3D technológia a filmeken és a játékokon túl
A beépített harman kardon sztereó hangszórókkal és a Dolby Advanced Audio technológiával a felhasználóknak valódi moziélményben lehet részük – mind 2D, mind 3D módban. A laptopon elérhető, szemüveg nélkül használható 3D azonban a filmeken és a játékokon túl is izgalmas lehetőségeket tartogat. Képzeljük csak el, ahogy például az idegenforgalomban olyan innovatív online szolgáltatások jelennek meg, amelyek élethűen, 3D-ben jelenítik meg a szállodaszobákat, a múzeumokat vagy a városok látképét. De a 3D technológia más szakemberek mindennapi munkáját is segítheti. Az építészek, lakberendezők és terméktervezők valóban életre kelthetik ötleteiket, a tudományos kutatásokban pedig a 3D modellezésre használhatják ezt a technológiát. A kifinomult 2D-3D konverziónak köszönhetően – amely valós időben adja hozzá a harmadik dimenziót a 2D képanyagokhoz – a sebészek is kihasználhatják a technológiában rejlő lehetőségeket a hatékonyabb vizsgálatok és a komolyabb sebészeti beavatkozások negatív hatásainak csökkentése érdekében.
 

Kulcsszavak: 3D notebook Toshiba

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már több millió európai Samsung felhasználó veszi igénybe az új One UI 6.1 frissítéssel érkezett Galaxy AI funkciókat

A One UI 6.1 frissítéssel még több eszközön váltak elérhetővé a Galaxy AI funkciók, amelyekkel a Samsung elsőként a – 2024 februárjában megjelent – Galaxy S24 készülékeket látta el. A szoftverfrissítés a Galaxy S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 és Tab S9 szériát érintette, az AI funkciók márciustól egyre több készüléken váltak elérhetővé, amelynek köszönhetően Európa-szerte több millió felhasználó tapasztalja meg a Galaxy AI élményt.

2024. április 30. 19:43

Adatbiztonsági frissítést adott ki az ASUSTOR

Az ADM 4.3 az adatbiztonságra összpontosít. A zsarolóvírusok és más rosszindulatú programok terjedésével az ADM 4.3 megerősíti védelmét és hivatalossá tesz számos új adatbiztonsági funkciót.

2024. április 30. 18:00

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

A CIB Bank a Kyndrylt választotta hitelezési platformja modernizálására

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatója és a CIB Bank, Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi bankja ma bejelentette, hogy a Kyndryl támogatta a bankot alkalmazásai modernizálásában és fedezetlen hitelezéssel kapcsolatos munkafolyamatai átalakításában. Ennek eredményeként a CIB Bank – a fogyasztói hitelek feldolgozására szolgáló modern és automatizált rendszer bevezetésével – tovább egyszerűsíti hitelezési folyamatát, nagyobb hatékonyságot és jelentős költségmegtakarítást érhet el.

2024. április 30. 14:41

Az ABB Santa Palomba-i gyártóüzeme évi 675 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását

Az ABB áram-védőkapcsolók (AVK/FI-relék) és árammérők olaszországi, Santa Palomba-i gyártóüzeme évente 675 tonnával csökkenti CO2-kibocsátását. A meglévő megújuló energiaforrások mellett egy új fotovoltaikus rendszer biztosítja a telephely energiaellátásának negyedét. 

2024. április 30. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14