Mától érhető el Magyarországon a Google Térkép Navigáció

forrás Prim Online, 2011. augusztus 11. 12:56

Mától érhető el Magyarországon a Google Térkép Navigáció, amelyet az androidos okostelefonnal rendelkező Telenor ügyfelek Okostarifa előfizetéssel díjmentesen használhatnak belföldön.

A Google Térképre épülő navigációs szolgáltatás az okostelefonok által biztosított folyamatos internetkapcsolatnak köszönhetően kínál olyan élő forgalmi információt, amely egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a közlekedést, így külön GPS-re a jövőben nincs is szükség. A Google Térkép Navigáció automatikusan letölti az elérhető legfrissebb térképeket és beszédhangos navigációval segíti a felhasználókat a leggyorsabb útvonal kiválasztásában, esetleg újratervezésében.

Az internetes kapcsolaton alapuló szolgáltatás használata adatforgalmat generál, ugyanakkor a Google Térkép Navigációt a Telenor Okostarifa csomagok meglévő és új előfizetői díjmentesen vehetik igénybe androidos készülékükön[1]. A kifejezetten okostelefont használó ügyfelek számára kialakított újgenerációs mobiltarifák belföldön korlátlan e-mailezést és böngészést biztosítanak. Mostantól a navigáció által generált adatforgalom is ebbe a körbe tartozik. Az Okostarifák ezen felül egyéb internetezésre előre meghatározott belföldi adatmennyiségeket is tartalmaznak, ami például multimédiás tartalmak és alkalmazások letöltésére és frissítésére is felhasználható. Az adatforgalmi keret túllépésekor belföldön nincs túlforgalmazási díj, mindössze a kapcsolat sebessége csökken.

„A Telenor célja, hogy a lehető legtöbb ember élvezhesse a mindennapokban az okostelefonok által kínált lehetőségeket. Ennek érdekében Android-portfóliónkat folyamatosan bővítjük, amely ma már 27 készülékből áll. A Google mától elérhető navigációs szolgáltatását a Telenor Okostarifa csomagokkal ügyfeleink díjmentesen használhatják. A még teljesebb felhasználói élmény érdekében új generációs hálózat építésébe kezdtünk, hogy hosszú távon is a legkorszerűbb internethozzáférést nyújthassuk. A Hipernet 21 Mbps elméleti maximális sávszélességű elérést biztosít majd, akár a teljes magyar lakosság számára.” – mondta Sigvart Voss Eriksen, a Telenor Magyarország kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

Az okostelefon használata GPS-ként környezetbarát megoldás, hiszen a felhasználóknak eggyel kevesebb készülék is elegendő, ráadásul a dugók elkerülésével az üzemanyag fogyasztás, és a károsanyag-kibocsátás is csökken. A biztonságos és szabályos közlekedést magyar nyelvű beszédhangos navigáció segíti, autós dokkolóval pedig a készülék a szélvédőhöz rögzíthető.

Az androidra kifejlesztett Google Térkép Navigáció mától érhető el Magyarországon. A program telepítéséhez a Google Térkép díjmentesen tölthető le az Android Marketről, az alábbi linken keresztül: https://market.android.com/details?id=com.google.android.apps.maps

Kulcsszavak: Telenor-hu GPS

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14