Új ultrahordozható Samsung noteszgép

Széll Zoltán, 2011. augusztus 14. 10:48

A Samsung bemutatta az új, letisztult és formatervezett  Series 3 350UU2B noteszgépét. A hordozható számítógép nagyon vékony és könnyű, 1,4 kg-os tömege mellett magassága sem haladja meg egy 100 forintos érme átnérójét. Az ezüstszínben kapható gép képernyőjének kerete elegánsan vékony azaz a nagyobb kijelzó oltárárán nem kell feláldozni a mobilitás előnyét sem.

A matt kijelző kiváló képminőséget és olvashatóságot eredményez még szabadtéren is, a 350U2B hosszú üzemidejű akkumulátora akár 6 órán keresztül is működésben tartja a készüléket. Az Intel Core i3 processzorral, Windows 7 operációs rendszerrel  és a Samsung Fast Start nevű gyorsindító technológiájával felszerelt masina optimális teljesítmémyt nyújt.

A Series 3 350U2B ultrahordozhatóságának egyik kulcsa a képernyő különleges vékony kerete, amely a kategóriájában megszokottnál kisebbé és könnyebbé teszi a készüléket, miközben a megfelelő méretű kijelzőről sem kell lemondania a felhasználónak.

A noteszgép hosszú akkumulátoros üzemidejének köszönhetően a felhasználók útközben is könnyedén elintézhetik ügyeiket. Emellett, a Samung PowerPlus intelligens feltöltési technológiájának köszönhetően az akkumulátor 1000 feltöltés után is megörzi kapacitásának 80%-át, míg az átlagos akkumulátorának teljesítménye már hozzávetőleg 300 feltöltés után erre a szintre csökken. Ez egyben azt is jelenti, hogy ez a technológia amellett, hogy gazdaságosabb, a környzetet is jobban kiméli, hiszen ritkábban kell cserélni az akkumulátort, mint egy átlagos készülék esetében. Ráadásul a Samsung Fast Start technológiájával másodpercek alatt életre kelthetó a számítógép – a hibrid alvó mód egyesíti magában a gyors rendszerindítást a hibernálás stabilitásával, így nem kell hosszan várni az indulásra.

A Series 3 350U2B noteszgép matt, 12,5 hüvelykes HD LED képernyőjével a legapróbb részletek és a legmerészebb színek is tökéletesen élvezhetők, még a szabadban is. A matt felület a szemet is kevésbé fárasztja, ráasásul az apró karcolásoknak is jobban ellenáll.

A széles körű felhasználhatóság érdekében a noteszgép négy az egyben kártyaolvasóval, Bluetooth V3.0 High Speed csatlakozóval, valamint egy sor USB-és HDMI kapuval lett felszerelve azért, hogy a zenék, képek, videok ls egyéb fájlok bármilyen modern készülékről gyorsan megoszthatók legyenek. A kiváló minőségű, ergonómiailag méretezett sziget típusú billentyűzet könnyebbé teszi a gépelést, tehát ugyanannyi idő alatt kevesebb hibával gépelhető le. Az ergonómikus dizájnnak köszönhetően a billentyűk egymástól optimális távolságra helyezkednek el, amely az egyéb megoldásoknál sokkal higiénikusabb, hiszen a kosz nem ragad be a billentyűk közé. A beépített Samsung Duracase váz speciális karcálló felületével a mindennapi ütődések és koccanások ellen nyúlt védelmet, így a noteszgép hosszútávon is megtartja a stílusos, újszerű kinézetét.

A Samsung Series 3 350U2B noteszgép hazánkban augusztus közepétől lesz elérhető. Ajánlott bruttó végfelhasználói ára 168 900 Ft.

A Samsung Series 3 350U2B ultrahordozható noteszgép 12,5 hüvelykes HD LED (1366x768 képpontfelbontás) képernyőt, Windows 7 Home Premium (64-bit) operációs remdszert, Intel Core i3 2310M (2,1 GHz) mikroprocesszort, 2 GB SDRAM memóriát, 320 GB-os SATA II (5400 RPM) merevlemezes meghajtót, Intel HD grafikus processzort, HDMI csatlakozót, 2x USB 2.0 kaput, 4 az 1-ben kártyaolvasót (SD, SDHC, SDXC, MMC) és 6-cellás (46,9 Wh-ás) telepet tartalmaz.

A 298,9x197,8x20,6 mm-es noteszgép tömege 1,4 kg.

Kulcsszavak: notebook Samsung

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14