Az 50 legjobb iPhone alkalmazás - játékok

Vértes Judit, 2011. szeptember 5. 11:19
Augusztusi cikksorozatunkban bemutattuk a Time magazin által kiválasztott 50 legjobb weboldalt . Most elkezdjük az -ugyancsak a Time magazin értékelése alapján - legjobbnak tartott iPhone alkalmazások ismertetését, elsőként a játékok kategóriában.

Nincs iPhone Angry Birds nélkül. A játék amilyen egyszerű, olyan addiktív. Csúzliból kilőtt madarakkal kell ráomlasztani az építményt a zöld malacokra. A játék népszerűségét mutatja, hogy már robotok is játszák (http://video.prim.hu/video/angry-birds-jatekot-jatszo-opto-fidelity-robot ).

 

A Scrabble szójáték mindenki számára remek kikapcsolódás. A társasjáték online változatával játszhatunk a gép ellen, online partnerekkel, vagy facebook-os ismerőseinkkel. A kezdőknek létrehozott tanuló változatban „csaló mód” is van, a gép segít nekünk kiválasztani a legnagyobb pontértékű szavakat.

 
Ha még nem megy olyan jól a játék, a Wurdle alkalmazással gyakorolhatunk. A gép által megadott betűkből kell a lehető legtöbb értelmes szót kirakni. Nyelvgyakorlásnak is kiváló.
 
Talán az Angry Birds-nél is félelmetesebb játék a Plants vs. Zombies. Ha a zombi hadsereg megtámadja a frissen művelt földet, nincs más megoldás, mint bombázni őket bármivel, ami a kezünk ügyébe akad, legyen az kukoricaszem, vagy fagyott görögdinnye.
 
A Doodle Jump a kezdetek óta népszerű játék. A hosszú orrú figurát kell a készülék billentgetésével eljuttatni a különböző szintekre, legyőzni a szörnyeket, összeszedni az ajándékokat. Mindezt hol az űrben, hol a dzsungelben, hol a téli tájban.
 
Ki gondolná, hogy a ninja legfélelmetesebb ellenségei a gyümölcsök? A Halfbrick Studio által fejlesztett játékban, a Fruit Ninja alkalmazásban így van. A levegőben repülő gyümölcsöket kell kettészelni az ujjunkkal mielőtt földet érnek. Remek elfoglaltság, amíg a zöldségesnél állunk sorban.
 
Aki szelídebb játékra vágyik, kipróbálhatja a Cut the Rope alkalmazást, ahol egy kekszet kell végigvezetni a különböző akadályokkal teli labirintuson.
 
Nincs idegesítőbb, mint amikor indulás előtt nem találjuk a kulcsunkat, a végén kiderül, hogy végig az orrunk előtt volt. A Pictureka játék segít kifejleszteni azt a képességünket, hogy észrevegyük a tárgyakat a rendetlenségben. Kiváló koncentrációfejlesztő játék.
 
A legjobb alkalmazások közé került még a GeoDefense Swarm. A játékban egy kaptárszerű bázisról ágyúval kell kiűzni a betolakodókat.
Kulcsszavak: játék TOP50

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Digitális gyermekvédelmi konferenciát szervezett az NMHH és az ELTE

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé, hogy a bántalmazás önkéntes bejelentése és a monitorozási kötelezettség közösen segítse a gyermekek védelmét az online térben. Többek között ez is elhangzott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar által a gyermekek online bántalmazása elleni védekezésről szervezett konferencián.

2024. május 15. 19:31

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem

Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. Az intézmény újabb sikere mögött erősödő kutatási teljesítménye, valamint szoros ipari és nemzetközi kapcsolatai állnak.

2024. május 15. 14:33

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38