A kényelem és praktikum miatt szeretik az ügyfelek a taxis e-számlákat

forrás Prim Online, 2012. június 14. 09:04

A Rádió Tele 5 Taxi Holding Kft. március óta kínál lehetőséget az elektronikus számlázásra, amely a NetLock Kft. által biztosított rendszerre épül – a vállalati ügyfelek közül egyre többen ismerik fel a módszerben rejlő előnyöket.

A NetLock Kft. elektronikus számlázási megoldását választotta a Rádió Tele5 Taxi Holding Kft., amely az utóbbi években tudatosan építi be működésébe a legmodernebb és az ügyfelek igényeit a lehető legmagasabb színvonalon kiszolgáló technológiákat. Az elektronikus számlázás bevezetése a taxi társaság legfrissebb újítása. A vállalat többek között azért döntött a NetLock elektronikus számlázási megoldásának bevezetése mellett, mert így gyorsabb és pontosabb az elkészült bizonylatok érkeztetése. A rendszer az elektronikus számlák kiállítása mellett az e-számlák és a papíralapú számlák másodpéldányainak hiteles elektronikus megőrzéséről és archiválásáról is gondoskodik.

„Bár az idei évtől jogszabály teszi kötelezővé, hogy az elektronikus számla küldéséhez a számlabefogadó előzetes beleegyezése szükséges, a taxi társaság az előnyöket mérlegelve az e-számla bevezetése mellett döntött. Visszajelzéseik alapján jó döntés volt, hiszen már számláik 60 százalékát elektronikusan állítják ki, ami 11 ezernél is több elektronikus bizonylatot jelentett eddig” – foglalta össze a tapasztalatokat Espán Zsolt, a NetLock Kft. senior projektvezetője.

„A néhány hónapos működtetés alatt máris egyértelműen látható, hogy az ügyfelek pozitívan fogadták a lehetőséget. Visszajelzéseik alapján a számlák archiválásában, utólagos adminisztrációjában, visszakereshetőségében jelent leginkább előnyt az elektronikus módszer: az elveszített, összegyűrt, elhalványult papírlapok helyett sokkal kényelmesebb és praktikusabb az e-számlák alkalmazása. Örülünk annak is, hogy az elektronikus számla bevezetésével hozzájárulunk a környezetvédelemhez és a fenntarthatósághoz, mivel sokkal kevesebb papírt használunk ennek az új rendszernek a bevezetésével” – mondta Horváth Csaba, a Rádió Tele5 Taxi ügyvezető igazgatója.

A Rádió Tele5 Taxi az e-számla rendszer bevezetése mellett számos ponton törekszik működésének modernizálására. Másfél éve csatlakozott a Mobil fizetést kínáló szolgáltatók köréhez, elindította taxi rendelő okostelefon alkalmazását, valamint főként üzleti partnerek részére e-taxicsekkes fizetési lehetőséget is biztosít. Fejlesztéseinek elismerésére jó példa, hogy a vállalat webes és okostelefonra készült E-taxi alkalmazásával első helyezést ért el az Invitel InnoMax versenyén, a 20-69 fős vállalatok kategóriájában. A harmadízben meghirdetett pályázaton, melynek tavaly a NetLock Kft. is díjazottja volt, azt igyekeznek bemutatni, hogy a technikai fejlesztések, az infokommunikáció legjobb szolgáltatásai és alkalmazásai hogyan támogatják az előremutató gondolkodást, hogyan járulnak hozzá ahhoz, hogy a munkatársak ötleteik megvalósítására, érdemi munkájukra koncentrálhassanak. Az RT5 Taxi Holding Kft. júniusban elnyerte a Magyar Telekom által kiírt DELFIN díjat is (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért), a „megvalósult innováció a fenntarthatóság érdekében” kategóriában. Ezzel a díjjal elismerték a cég a CO2 lábnyomának csökkentésért tett törekvéseit.

 

Kulcsszavak: e-számlázás NetLock

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36