Sound, VOLT, Sziget: Kívánj zenekarokat!

forrás: Prím Online, 2012. október 27. 12:26

Ismét beindul a kívánsággép, a Sziget Szervezőiroda a fesztiválok honlapjain várja a javaslatokat, mely külföldi előadókat, zenekarokat hívják meg a jövő évi Heineken Balaton Sound, VOLT és Sziget fesztiválokra.

Évek óta – hagyományosan a szezon végeztével, a jövőt tervezve – ősztől már zakatol a következő évi fesztiválok kívánsággépe. Ide várják a szervezők a látogatók javaslatait arra, hogy mely külföldi zenekarokat kellene meghívni a rendezvényekre. „Legfontosabb támpontunk a programok kialakításában, hogy kiket kérnek a látogatóink” – mondta Gerendai Károly a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője, hozzátéve, hogy a kívánságlistán legtöbb szavazatot elért 50 zenekart mindenképpen megkeresik, de hasznos számukra ez a lista a kisebb színpadok „feltöltésénél” is. Gerendai elmondta, hogy az élbolyban minden évben felbukkannak azok a „szupersztárok”, akiket évről-évre, így jövőre is igyekeznek elcsábítani. A szervezők számára azonban fontosabb információ, hogy az aktuális zenekarok közül kik számítanak trendinek. „A nemzetközi és a hazai ízlés között sajnos még nagy az eltérés” – tesz megállapítást Gerendai, a szigetes fesztiválok azonban szeretnének ezen változtatni.


Az ügyvezető szerint vagy nagyon sok pénzzel vagy nagyon jó hírnévvel lehet igazán nívós programokat verbuválni a fesztiválokra. „Mi nem tudunk a pénzben versenyezni a leggazdagabb fesztiválokkal, viszont egyre nagyobb a rendezvényeink presztízse, hisz’ a tavalyi European Festival Awards versenyén nem csak a közönség és a szakma szerint lett a Sziget a legjobb, de a nemzetközi zenésztársadalom képviselői is beszavazták a fesztiválunkat a Top 5-be, illetve már a Balaton Sound is a legjobbak közt verseng. Egy újabb siker bizonyára sokat segítene abban, hogy minél több zenekart tudjunk elcsábítani a kívánságlista éléről” – bizakodik Gerendai.
Szavazzunk tehát a http://eu.festivalawards.com/vote oldalon a Szigetre és a Balaton Soundra, hogy nagyobb lehessen az esély a kérések teljesítésére. A fesztiválok kívánsággépeibe pedig itt lehet bedobni a voksokat:  

http://www.sziget.hu/kivansaggep
http://volt.hu/kivansaggep
http://balatonsound.hu/kivansaggep
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50