Hogyan építsünk sugárhajtóművet Google-szemüveggel

forrás: Prím Online, 2013. november 16. 08:50

A GE ipari internettel foglalkozó közelmúltbéli jelentésének egyik legfuturisztikusabb fejezete a viselhető számítógépek munkahelyi alkalmazásának lehetőségeit tárgyalja. Az ott felvázolt jövő azonban ma már egyre kevésbé tűnik különlegesnek vagy szokatlannak. 

A GE repüléstechnikai üzletágának mérnökei a cincinnati oktatóközpontban éppen azt tesztelik, hogyan alkalmazható a Google Glass (Google-szemüveg) a sugárhajtóművek vizsgálatában:

 

 A Google Glass egy szemüveg formájában viselhető számítógép, amelynek átlátszó felületű kijelzőjében szemmagasságban egy kamera is található. A GE mérnökei hangvezérléssel irányítják az eszközt, olyan angol nyelvű parancsszavakkal, mint például “O.K. glass, recognize part”( „OK, szemüveg, ismerd fel az alkatrészt”),  vagy “O.K. glass, engine status.” („OK, szemüveg, hajtómű státusz”) .

 

Stephanie Arvin, a GE Aviation szóvivője elmondta: az üzletág azt akarja szemléltetni, hogyan lehet a hasznos adatokat egy fejre illesztett kijelzőre eljuttatni. „A szemüveggel a kezünk használata nélkül is fogadhatunk információkat, így a műszaki szakemberek olyan környezetben is használhatják, ahol egyébként nem tudnának mobil eszközt a kezükben tartani” – mondta a szóvivő.

 

Arnie Lund, a GE Connected Experiences laboratóriumának vezetője nemrégiben azt nyilatkozta a CIO Journalnak, hogy a munkások számára, akiknek „keze mélyen a hajtómű belsejében van”, elég nehézkes abbahagyni a munkát azért, hogy ellenőrizzék az információkat a számítógép képernyőjén. „Igen nagy terhet mindent letenni, és odamenni a laptophoz megnézni valamit” – mondta Lund a lapnak.


A GE Aviation által végzett tesztek mellett a GE az olaj- és gázipari, az energia- és vízügyi, valamint más üzletágaiban is alkalmazza a Google-szemüveget.


A GE elemzői szerint a „strapabíró”, csuklóra szerelhető számítógépek, a teljesítményadatokat a lencséjükön megjelenítő biztonsági szemüvegek, és a 3D-kijelzőkkel és kamerákkal ellátott, valós idejű képeket és videókat rögzítő korszerű headsetek „egyre fontosabb hatékonyság- és teljesítménynövelő eszközökké válnak az ipari szektorban”.

 


 

Kulcsszavak: Google tudomány

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09