Milyen legyen egy könnyen megjegyezhető, de (szinte) feltörhetetlen jelszó?

Dinya Péter írta az Év információbiztonsági diplomadolgozatát

forrás: Prím Online, 2013. november 21. 11:11

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület átadta az „Év információbiztonsági diplomadolgozata” kategória díjat Dinya Péternek, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatójának. Szeptemberben „Év információbiztonsági szakdolgozata” (BSc) kategória nyerteseként.

Az idén már nyolcadik alkalommal kiírt pályázattal az Egyesület célja, hogy támogassa azokat a fiatal információbiztonsággal foglalkozó főiskolai és egyetemi hallgatókat, akik szak-, illetve diplomadolgozatukat az információbiztonság témakörében írják. Az „Év információbiztonsági szak- és diplomadolgozata” cím nyilvános pályázatként lett meghirdetve, amelyen a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói indulhattak.

Paráda István, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója szeptemberben vette át az Egyesülettől a „Év információbiztonsági szakdolgozata”díjat. Dinya Péternek, a „Év információbiztonsági  diplomadolgozata” díj nyertesének, sajnos nem volt lehetősége az Egyesület szeptemberi fórumán megjelenni, így a diplomadolgozatát bemutató előadását az Egyesület novemberi szakmai fórumán tartotta meg.

Dinya Péter „Jelszavak használatával kapcsolatos megoldások, módszerek és szokások elemzése” című dolgozatának két célja van: egyrészt válaszolni arra, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy könnyen megjegyezhető, de (szinte) feltörhetetlen jelszó, másrészt egy olyan olvasmány létrehozása, melynek segítségével az átlagos felhasználó hasznos ismereteket szerezhet jelszavai kezeléséhez. A dolgozat megvizsgál, megmagyaráz, és ha szükséges, megcáfol vagy igazol olyan információkat, amelyek befolyásolhatják a jelszavakkal való bánásmódot.

Az erkölcsi elismeréssel és utazási utalvánnyal járó díjat az Egyesület elnöke, Gasparetz András adta át november 20.-án, az Egyesület LVIII. Információvédelem menedzselése szakmai fórumán. A nyertes idén is, immár nyolcadik alkalommal, az utazási utalvány mellett a Herendi Porcelánmanufaktúra „bölcs bagoly” porcelánfiguráját is átvehette dr. Ködmön István, az Egyesület alelnöke nevében Gasparetz András elnöktől, és Tarján Gábor alelnöktől.

Az egyesület ebben az évben első alkalommal külön oklevéllel díjazza a nyertes pályaművek készítői mögött álló oktatókat. Hiszen ezek a kiváló pályamunkák nem jöhettek volna létre a konzulensek szakmai segítsége nélkül. Így a fórumon oklevelet adtak át dr. Fehér Péternek, Dinya Péter konzulensének.

További információ: www.hetpecset.hu
 

Tudomány ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50