Egy új weboldal segít kideríteni, hogy feltörték-e e-mail fiókunkat

Czipperer Dia, 2013. december 9. 10:28

A haveibeenpwned.com weboldal segíti a felhasználókat abban, hogy tájékoztatja őket, ha feltörték fiókjukat. Több incidens kapcsán is ellenőrizhetjük, vajon a mi fiókunk is az áldozatok" között volt-e.

Nemrég számoltunk be róla, hogy több mint 2 millió jelszó került veszélybe. Érthető, hogy sokan kétségbeestek, egy weboldal segít kideríteni, mi is áldozatul estünk-e.

 

Amint bármi furcsaságot észlelünk az e-mail fiókunkkal kapcsolatban, illetve nem tudunk belépni, a PWN oldalára ellátogatva meggyőződhetünk arról, bárki nem illetékes hozzáfért-e fiókunkhoz. Az oldalon csak be kell írni az e-mail címünket, majd a „pwned?” gombra kattintva megmutatja, van-e okunk az aggodalomra. Amennyiben nincs, akkor a felhasználók ezzel az üzenettel fognak találkozni: „Good news – no pwnage found!”

 

 

A weboldalon azt ellenőrizhetjük, hogy a korábbi adatszivárgások esetén áldozatul esett-e fiókunk is a támadóknak: az Adobe Systems ellen irányuló támadásnak (idén), a 2012.es Yahoo, a 2011-es Sony és Stratfor, illetve a 2010.es Gawker incidensnek.

 

Az oldalt egy ausztrál szoftvertervező, Troy Hunt hozta létre azzal a céllal, hogy egyszerre több adatmegsértés kapcsán is ellenőrizhessük e-mail fiókunk biztonságát, hiszen korábban csak egy-egy incidens kapcsán tudtuk ezt megtenni. Ez azért is lényeges, mert sok felhasználó ugyanazt az e-mail címet használja több szolgáltatásnál is.

 

Forrás: Übergizmo.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17