Összehasonlítható internetcsomagok a szolgáltatók honlapjain

MTI Sajtóadatbank, 2013. december 19. 08:03

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) Egyesület tagvállalatai valamennyi internetes díjcsomagjukra vonatkozóan feltöltötték honlapjaikra azt az egységes táblázatot, amelyben összehasonlíthatóan mutatják be a díjcsomagok legfontosabb elemeit - közölte az egyesület.

Az összehasonlító táblázatok segíthetik a fogyasztókat, hogy könnyebben tudják kiválasztani az igényeiknek megfelelő díjcsomagokat. A táblázatok az egyes  szolgáltatók oldalain, az internetes díjcsomagok részleteinek ismertetésénél találhatóak meg. A HÉT tagjai a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal (NMHH) egyeztetve kialakították az úgynevezett "Hálózatsemlegességi kódexet", amely az önszabályozás keretrendszerét tartalmazza. Az egyesület valamennyi internetszolgáltató tagvállalata által aláírt kódex rögzíti a szolgáltatók egységes, fogyasztóbarát tájékoztatási célokat szolgáló eljárásait. 
 

Az egyesület tagjai: a Digi Kft. az Invitel Távközlési Zrt., a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség, a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt., a UPC Magyarország Kft., a Vodafone Magyarország Zrt., és a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség. A kábelszövetségek tagvállalatait is beleértve több mint 210 szolgáltató vállalta magára nézve kötelezőnek a kódexben foglaltakat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05