Több százezer gépet fertőzhetett meg a Yahoo!

forrás: Prím Online, 2014. január 6. 10:32

Két internetes biztonsági cég arra figyelmeztetett, hogy a Yahoo hirdetési szerverei több százezer gépet fertőzhettek meg az elmúlt napokban. A holland Fox IT azt írja, hogy az ads.yahoo.comon található hirdetések között vannak a fertőzöttek.

Nem szokásos módon látják el hirdetésekkel az oldalra látogatókat, hanem vírusokat küldenek a felhasználók gépeire. Ezek a Java hibáit használják ki, hogy különböző káros programokat szolgáljanak ki. A felhasználók már december 30-a óta vannak veszélyben, és eshetnek áldozatul a támadásoknak.

 

A cég szerint óránként 300 ezren töltik le az oldalt, és nagyjából kilenc százalék fertőződik meg, vagyis körülbelül 27 ezer gép óránként. Azt nem tudták beazonosítani, hogy kik állnak a dolog hátterében. A vállalat később elismerte, hogy valóban voltak vírusok a hirdetési szervereken, de ezeket azóta törölték.


Forrás: Index.hu

Kulcsszavak: Yahoo security vírus

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tudjuk, hogy kritikus a jelszavak cseréje, de mégsem tesszük meg

Egy friss felmérés szerint bár a lakosság háromnegyede gondolja úgy, hogy meg kell változtatni bizonyos időközönként az online felületeken használt jelszavakat, egyharmaduk nem teszi ezt meg. Sőt, az internetes vásárlók ötöde minden felületen ugyanazt a belépési azonosítót használja. A biztonságos internethasználathoz azonban elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk az ilyen alapvető adatvédelmi beállításokkal. Éppen ezért az OTP Mobil egy edukatív, online információs kampányt indított, melyben gyakorlati, egyszerűen alkalmazható tanácsokkal, tippekkel látja el az internetezőket. 

2024. április 12. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09