Elindult a Hello90, a kilencven után születettek blogja

OTS - Cégvonal, 2014. január 18. 07:56

Mennek vagy maradnak, esznek vagy isznak, szavaznak vagy távol maradnak? Erdélyi, felvidéki, budapesti és más nagyvárosok kilencven után született   fiataljai első alkalommal készítenek közös blogot. Kiderül, hogy nem is annyira passzív ez a generáció.

2013. január 14-én, kedden indult Hello90, ahol végre azok mondhatják a magukét, akikről mindig mindenkinek megvan a véleménye. A Hello90 az első online magazin, amit a kilencvenes években születettek írnak hasonló korú közönségüknek. A Hello90-en helyet kap minden, ami a mai huszonéveseket érdekli: a könnyedebb, szórakoztató tartalmak között megjelennek majd közéleti témák is. A magyar  fiatalok közül kevesen olvasnak közéleti híreket; a cél ennek az aránynak a javítása, a legérdekesebb, számukra fontos közügyek formabontó feldolgozásával.

A stáb 15 tagját novemberben pályázati úton választotta a ki a szervező X Kommunikációs Központ (XKK). Közel tízszeres túljelentkezés volt, ami ellentmond a korosztályról kialakult képnek, miszerint ők a passzív generáció.

A csapat tagjaiban egy közös van: mindenki 17 és 23 év közötti, ám más az érdeklődési körük, máshonnan jöttek és másban jók. Többen  a határon túlról, Kolozsvárról és a Felvidékről csatlakoztak a projekthez, mások Miskolcról vagy Keszthelyről írnak. Néhányan fotósnak, videósnak, mások újságírónak készülnek, de még senki sem profi. A felkészülésben az XKK munkatársai és neves újságírók segítették a fiatalokat. A stábtagok cikkei mától hetente 3-4 alkalommal a hello90.444.hu-n olvashatóak.

A projekt leírása az http://hello90.hu/alábbi linken olvasható, az aktuális események a Hello90 Facebook-oldalán olvashatók.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Elhunyt Zsakó László, a hazai számítástechnika tanárképzés elindítója

Életének 67. évében elhunyt Zsakó László, az ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatika Tanszék nyugalmazott egyetemi docense, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának vezetője.

2024. május 18. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59