Elindult a Hello90, a kilencven után születettek blogja

OTS - Cégvonal, 2014. január 18. 07:56

Mennek vagy maradnak, esznek vagy isznak, szavaznak vagy távol maradnak? Erdélyi, felvidéki, budapesti és más nagyvárosok kilencven után született   fiataljai első alkalommal készítenek közös blogot. Kiderül, hogy nem is annyira passzív ez a generáció.

2013. január 14-én, kedden indult Hello90, ahol végre azok mondhatják a magukét, akikről mindig mindenkinek megvan a véleménye. A Hello90 az első online magazin, amit a kilencvenes években születettek írnak hasonló korú közönségüknek. A Hello90-en helyet kap minden, ami a mai huszonéveseket érdekli: a könnyedebb, szórakoztató tartalmak között megjelennek majd közéleti témák is. A magyar  fiatalok közül kevesen olvasnak közéleti híreket; a cél ennek az aránynak a javítása, a legérdekesebb, számukra fontos közügyek formabontó feldolgozásával.

A stáb 15 tagját novemberben pályázati úton választotta a ki a szervező X Kommunikációs Központ (XKK). Közel tízszeres túljelentkezés volt, ami ellentmond a korosztályról kialakult képnek, miszerint ők a passzív generáció.

A csapat tagjaiban egy közös van: mindenki 17 és 23 év közötti, ám más az érdeklődési körük, máshonnan jöttek és másban jók. Többen  a határon túlról, Kolozsvárról és a Felvidékről csatlakoztak a projekthez, mások Miskolcról vagy Keszthelyről írnak. Néhányan fotósnak, videósnak, mások újságírónak készülnek, de még senki sem profi. A felkészülésben az XKK munkatársai és neves újságírók segítették a fiatalokat. A stábtagok cikkei mától hetente 3-4 alkalommal a hello90.444.hu-n olvashatóak.

A projekt leírása az http://hello90.hu/alábbi linken olvasható, az aktuális események a Hello90 Facebook-oldalán olvashatók.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőbe mutató adatvizualizációs megoldások az SAP és az IFUA Horváth versenyén

Kihirdették az SAP Hungary és az IFUA Horváth adatvizualizációs versenyének nyerteseit. Ötven csapat mérte össze tudását az egyetemi és vállalati szférából. A versenyzőknek az SAP új döntéstámogató eszköze, az SAP Analytics Cloud (SAC) segítségével kellett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által biztosított adatokból látványos és lényeges összefüggéseket bemutató adatelemzéseket készíteniük és prezentálniuk. 

2024. április 17. 19:55

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09