Új erdélyi szemleportál elindítását jelentették be Kolozsváron

MTI Sajtóadatbank, 2014. február 14. 08:07

Főtér.ro új címmel erdélyi szemleportál elindítását jelentették be a szerkesztők Kolozsváron. Az Erdélyi Médiatér Egyesület által lindított portál azt tűzi ki célul, hogy keresztmetszetét adja az Erdélyben születő tartalmaknak és az Erdély szempontjából releváns, máshol megjelenő tartalmaknak.

Szakáts István, az Erdélyi Médiatér Egyesület elnöke elmondta: nem elsősorban a hírre koncentrálnak, hanem arra, hogy mit gondolnak a hírről. Hozzátette, ahogyan a közösségi oldalakon az ismerősei megosztják a híreket és véleményt fűznek hozzá, úgy akarják a Főtér.ro-n is megvitatni az erdélyi közélet témáit.

"Az a cél, hogy megszólítsuk azokat, akik képesek bekapcsolódni a közéletbe. Szeretnénk oda eljutni, hogy aktív közösségi élet alakuljon ki ezen az oldalon" - jelentette ki Szakáts István. Hozzátette, Erdélyben rendkívül alacsony szintű a "kommentkultúra", ezen szeretnének változtatni.

A kiadó képviselője azt is elmondta, hogy a portál beindítására 40 millió forintos támogatást nyertek a Határok Nélkül a Magyar Nyelvű Sajtóért Alapítványtól. Ebből egy évig tudják működtetni a portált, a bejáratási év tapasztalatai pedig megmutatják, hogy merre kell tovább mozdulniuk.

Papp Attila Zsolt, a portál főszerkesztője elmondta, "jó helyen kapirgál" az, akinek a Főtér.ro-ról a magyarországi Mandiner.hu struktúrája jut eszébe. Hozzátette, a Mandiner csapata segítette a kolozsvári projekt megvalósulását.

Az oldalon fontos tér jut az erdélyi sajtóban megjelenő véleményeknek. Ezeknek csak néhány mondatát idézik és közlik a linket, amely elvezet a vélemény megjelenésének az eredeti helyére. A főszerkesztő elmondta: szabad teret akarnak biztosítani az írások kommentálásának. A kommenteket csak utólag moderálják, a sértő véleményeket, ellenőrizhetetlen állításokat tartalmazó hozzászólásokat eltávolítják.

Papp Attila Zsolt azt is megjegyezte: nem törekszenek arra, hogy kínosan egyensúlyozzanak a politikai nézetek között, de nem lesz politikai propaganda az oldalon.

Kulcsszavak: Főtér.ro média

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52