Változás július 1-től: módosul a mobilparkolási hívószám

MTI Sajtóadatbank, 2014. június 20. 12:02

Július 1-jén indul az egységes országos mobilparkolási rendszer. A szolgáltatást országszerte, valamennyi fizetős önkormányzati parkolóban igénybe lehet majd venni. A Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben megváltoznak a mobilparkolás indításához és leállításához szükséges telefonszámok; a leggyakrabban használt 810-es előhívó 763-ra módosul.

Szórólapokon figyelmeztetik az autósokat a parkolóellenőrök arra, hogy július 1-től változások lesznek a mobilparkolásban. Az eddig leggyakrabban használt 810-es előhívó 763-ra módosul, a négyjegyű zónakódok azonban nem változnak. A szolgáltatást csaknem kétszer annyi településen lehet majd igénybe venni, mint most.

„Eddig 42 helyen lehetett elérni a mobiltelefonnal történő parkolási fizetést. Az egységes rendszerrel ez kiterjed minden olyan területre, ahol közterületi fizetőparkoló-rendszer van. Induláskor ez 70 helyet jelent” – közölte a Híradóban Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

Az új rendszerben az eddiginél több mobilparkolási szolgáltató közül lehet majd választani, a parkolási díjak azonban nem változnak. A szolgáltatást továbbra is SMS-el, telefonhívással vagy mobil applikációval lehet használni. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján pedig már most regisztrálhatnak azok, akik előre fel akarják tölteni a mobilparkolási egyenlegüket.

Kulcsszavak: autószolg mobilparkolás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50