Robotlábat engedélyezett az amerikai hatóság

Czipperer Dia, 2014. június 27. 16:31

ReWalknak keresztelték azt a „robotlábat”, amely a bénult pácienseken segíthet Amerikában. Az élelmiszer- és gyógyszerellenőrzési hatóság most először engedélyezte, hogy egy ilyen megoldást emberek is használhassanak.

A DailyMail számol be arról az úttörő megoldásról, mely a kerekesszékbe kényszerült betegeken segíthet. A ReWalk robotlábat az izraeli székhelyű Argo Medical Technologies alapítója tervezte, aki maga is tolószékhez van kötve egy autóbaleset miatt.

 

A készüléket mozgásérzékelővel és motorizált ízületekkel látták el, ezek képesek érzékelni a felső test egészen finom mozgásait is, és reagálnak az illető egyensúlyváltozására is.

 

 

Ez egy mesterséges külső szerkezet, amellyel állni és járni képes a páciens – ehhez azonban segítőre van szükség, amely a stabilitást szolgálja. A robotlábat a deréknál és vállaknál rögzítik a páciensre, a szerkezetet pedig hevederek tartják. Szükség van azonban egy mankóra is, ugyanis egy hátizsákot is viselni kell a használat közben, amelyben a vezérlő számítógép és az akkumulátor található.

 

Forrás: DailyMail.co.uk

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52