Három új Nokia mobil csúcskategóriás képalkotással

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 5. 12:44

A Microsoft bejelentette a Nokia Lumia 830, a Lumia 735 és a két SIM kártyás Lumia 730 okostelefonokat, melyek a legújabb Windows Phone 8.1 operációs rendszert futtatják és iparágvezető képkészítési technológiát biztosítanak megfizethető áron. A redmondi óriás bemutatott két új, innovatív kiegészítőt, valamint a Lumia Denim frissítést is.

Lumia 830: a megfizethető nagyágyú

 

A Lumia 830 okostelefon a Lumia készülékek legjobb tulajdonságait és a legújabb Microsoft funkciókat kínálja zseb-barát dizájnnal, pénztárcabarát áron. Kiváló minőségű képeket és videókat készít éjjel-nappal, a 10 megapixeles PureView kamerának, a ZEISS optikának, a Rich Recording funkciónak, valamint a jelenleg a Lumia készülékeken elérhető legvékonyabb optikai képstabilizátorának köszönhetően. 

 

A készüléken előretelepítve megtalálható a Microsoft szolgáltatásainak legjava, a Windows Phone 8.1 operációs rendszer legújabb verziója a Lumia Denim frissítéssel, a Microsoft Office Mobile, valamint az ingyenes OneDrive szolgáltatás, amely 15 GB felhőtárhellyel könnyű szinkronizálást és tartalommegosztást biztosít. A többi Lumia csúcskészülékhez hasonlóan ez az okostelefon is polikarbonát borítással és fényes, könnyű alumínium kerettel rendelkezik, valamint beépített vezeték nélküli töltést kínál.

Lumia 830
 

A Lumia 830 okostelefon megjelenése szeptemberben várható világszerte, adók és illetékek nélküli, 330 eurós becsült kiskereskedelmi áron.

 

Lumia 730 Dual SIM és Lumia 735: selfiemobilok

 

A széles látószögű előlapi kamerákkal felszerelt és praktikus kialakítású Lumia 735 és a két SIM kártyás Lumia 730 készülékek egyszerű képkészítést és tartalommegosztást kínálnak. Az 5 megapixeles előlapi kamerával rendelkező telefonok kiválóan alkalmasak Skype videóhívásokra, a széles látószögnek köszönhetően pedig még több látszik a felhasználó környezetéből, így akár további családtagok és barátok vehetnek részt a videóbeszélgetésben. A Skype hanghívások egy érintéssel videóhívássá változtathatóak, így a felhasználók még többféleképpen oszthatják meg másokkal történeteiket, bárhol is tartózkodnak.

Lumia 730
 

A Lumia 730 és a Lumia 735 készülékek megjelenése szintén szeptemberben várható világszerte. A telefonok 2220 mAh akkumulátorral, 8 GB belső memóriával és 15 GB OneDrive felhőtárhellyel rendelkeznek. A két SIM kártyás Lumia 730 készülék körülbelül 199 eurós, adók és illetékek nélküli becsült kiskereskedelmi áron, míg a vezeték nélküli töltést kínáló, LTE/4G-képes Lumia 735 készülék körülbelül 219 eurós, adók és illetékek nélküli, becsült kiskereskedelmi áron lesz megvásárolható.

Lumia 735
 

Új tartozékok 

 

A Microsoft Devices Group bejelentette, hogy további két kiegészítővel bővül az innovatív Lumia tartozékkínálat:

 

· Az intelligens, második generációs DT-903 vezeték nélküli töltő kényelmes készüléktöltést biztosít. A DT-903 fényjelzéssel hívja fel a figyelmet a párosított Lumia okostelefonra érkező értesítésekre, illetve a telefon alacsony akkumulátor-töltöttségi szintjére.

 

· A HD-10 képernyőmegosztó lehetővé teszi bármilyen tartalom vezeték nélküli megosztását HDMI-képes képernyőn Microsoft Lumia okostelefonokról. Így lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy közösen újraélhessék élményeiket barátaikkal és családtagjaikkal, vagy akár megoszthassák prezentációikat munkahelyükön.

 

Lumia Denim frissítés

 

A Lumia Denim ötvözi a legújabb Windows Phone 8.1 frissítés előnyeit a Lumia okostelefonok páratlan felhasználói élményével. A szoftverfrissítés tovább erősíti a Microsoft képalkotás terén betöltött vezető szerepét az egyedi innovációkkal rendelkező Lumia Camera alkalmazással, amely a kamera gyorsabb és intuitívabb működését biztosítja. A Lumia 930, a Lumia Icon és a Lumia 1520 készülékekre érkező, a Lumia Denim frissítés részeként bemutatkozó Lumia Camera a következőket kínálja:

 

· Gyorsaság. A felhasználók egyetlen fontos pillanatról sem maradnak le a gyors kameraindításnak és képkészítési sebességnek köszönhetően, amit a Lumia Camera alkalmazás kínál. Mindössze pár ezredmásodpercnyi különbséggel képek sora készíthető.

 

· Nagy felbontás. A kameragomb nyomva tartásával előhívható Moment Capture funkció használatával automatikusan 4K minőségű videó felvétel indítható 24 fps értékkel. Minden képkocka magas, 8.3 megapixeles képminőséggel rendelkezik, amely lehetővé teszi minden egyes képkocka kiválasztását és elmentését állóképként.

 

· Intuitivitás. A Rich Capture funkcióval, amely az auto HDR-rel és a Dinamikus Vakuval leegyszerűsíti a fotózást, a felhasználók mindig a lehető legjobb képet készíthetik A Rich Capture segítségével a kamera beállítások a fotók elkészülte után módosíthatók, a kép utólag is szerkeszthető, illetve kiválasztható a legjobban sikerült felvétel.

 

· Minőség. Az újgenerációs képalkotási algoritmusoknak köszönhetően alacsony fényviszonyok között is kimagasló minőségű mobilfotók készíthetők.

  

A Lumia Camera a Lumia Denim frissítés részeként először a Lumia 930, a Lumia Icon és a Lumia 1520 okostelefonokra lesz elérhető, majd várhatóan 2014 utolsó negyedévében érkező frissítéssel válik hozzáférhetővé a Lumia 830 okostelefonon. A Lumia Denim a többi Windows Phone 8 operációs rendszert futtató Lumia okostelefonra szintén vezeték nélküli frissítésként érkezik 2014 utolsó negyedévében, a partnerek teszteléseit és jóváhagyásait követően.

 

Nyitókép: stadt-bremerhaven.de

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50