Ingyenes wifihálózat épülhet ki New Yorkban

MTI Sajtóadatbank, 2014. november 19. 11:40

Ingyenes wifihálózat kiépítését tervezi New Yorkban Bill de Blasio polgármester. A tervek szerint a városban leszerelik az utcai fizetős telefonokat, helyükre új, érintőképernyős terminálok kerülnek, amelyek csatlakozó pontok az internethez, összesen 10 ezer ilyen terminált akar a polgármester.

Bill de Blasio szerint a világ legnagyobb és leggyorsabb városi, vezeték nélküli internetes hálózatát akarják létrehozni, amely szabadon elérhető lesz a helybelieknek és a turistáknak is. Az új terminálok mindegyike 150 lábas (45,7 méteres) sugarú körben biztosítana ingyenes wifielérhetőséget. A terminálokon keresztül ingyen lehetne telefonálni Amerikán belül, az érintőképernyő használatával helyi információkat lehetne szerezni.

A hálózat kiépítési költsége a The New York Times napilap szerint meghaladhatja a 200 millió dollárt, de a polgármester szerint nem kerül semmibe sem az adófizetőknek. A terminálok kijelzője alkalmas lesz reklámok megjelenítésére és a 12 év alatt összegyűlő 500 millió dolláros bevétel fedezné a költségeket.

Bill de Blasio szerint a beruházást a CityBridge konzorcium valósíthatja meg, ennek tagja például a Qualcomm telekommunikációs vállalat. A tervet még jóvá kell hagynia a városi közbeszerzési bizottságnak (FCRC).

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52