NetIQ Secure Configuration Manager 6.0: a biztonsági előírások szakértője és őre

forrás: Prím Online, 2015. január 23. 13:22

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Secure Configuration Manager 6.0. Az eszköz ellenőrzi a vállalat rendszereinek beállításait, és jelzi, ha azok eltérnek a megfelelőségi előírásoktól, illetve a legjobb gyakorlatoktól. A megoldás révén így a szervezetek egyszerűen kivitelezhetik és igazolhatják a compliance követelmények teljesítését, legyen szó akár a SOX, a PCI DSS, a HIPAA, a FISMA vagy a NERC CIP és egyéb szabályozások feltételeiről. A legújabb kiadás a hálózati eszközökre is kiterjeszti a vizsgálatot, és integrálható a NetIQ biztonsági információ- és eseménykezelő megoldásával.

A NetIQ Secure Configuration felméri a rendszerek konfigurációját, majd az eredményeket a testre szabható, valamint a szabványoknak megfelelő házirendsablonok segítségével összeveti az ajánlott beállításokkal. Ahol olyan beállítást észlel, amely nem felel meg a compliance követelményeknek, illetve az adatbázisában található legjobb gyakorlatoknak, azt külön jelzi. Ilyen esetben az informatikai szakemberek eldönthetik, hogy megtartják a beállítást, vagy utasítják az eszközt a szükséges módosítások elvégzésére. A NetIQ Secure Configuration Manager ezenfelül olyan riportok készítésére is alkalmas, amelyek segítségével a vállalatok igazolhatják a megfelelőségi előírások teljesítését.


A NetIQ a legújabb kiadásban a hálózati eszközökre is kiterjesztette a biztonsági beállítások felmérését. A NetIQ Secure Configuration Manager beépített támogatást tartalmaz a Cisco és Juniper készülékek vizsgálatához, egyéb eszközök elemzésénél pedig egy új, rugalmas kiegészítő teszi lehetővé a támogatás kiterjesztését az ügyfelek, illetve a szolgáltatók számára.

 


Az új változat ráadásul integrálható a NetIQ Sentinel szoftverrel is, ennek köszönhetően a biztonsági információ- és eseménykezelő megoldás felé egyszerűen továbbíthatók az olyan események adatai, amelyeknél hibát jelzett a vizsgálat. Így a biztonsági elemzők is egyértelmű képet kapnak az infrastruktúra megfelelőségi elmaradásairól és sebezhetőségeiről, és felmérhetik a kockázatokat, illetve megtehetik a szükséges lépéseket. A megoldás emellett egyéb GRC (biztonságirányítási, kockázatkezelési és compliance-kezelési) megoldásokkal is együttműködik, továbbá jelentősen csökkenti a működtetési költségeket és egyszerűsíti az együttes használatot a Unified Compliance Framework interface (UCFi) támogatásának köszönhetően.


A Secure Configuration Manager újfajta, egyszerűbb licencelési konstrukcióban érhető el, amelyben a felhasználók akár szerverenként, munkaállomásonként, eszközönként vagy IBM i LPAR megoldások esetén logikai partíciónként is igényelhetik a licenceket.

A NetIQ Secure Configuration Manager 6.0 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalakra: https://www.netiq.com/products/secure-configuration-manager/ és http://netiq.hu/files/products/netiq/NetIQ_Secure_Configuration Manager_flyer_hu.pdf
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50