Ingyenesen jár a virtuális valóság az LG G3-hoz

forrás: Prím Online, 2015. február 12. 11:22

A hétköznapi felhasználók életének részévé kívánja tenni a virtuális valóságot az LG és Google. Az LG bejelentése szerint ugyanis a VR for G3 kiegészítő ingyenesen jár majd azoknak (bizonyos régiókban), akik új LG G3 okostelefont vásárolnak. Az LG VR for G3 a Google Cardboard szemüvegével működik, segítségével a G3-tulajdonosok számos, a Google Play áruházból letölthető VR-kompatibilis alkalmazást és játékot próbálhatnak ki.

A VR for G3 – más, fejen viselhető, saját processzorral és kijelzővel rendelkező VR-eszközökkel szemben – a G3 hang- és képtechnológiáját használja, alkalmazása így sokkal könnyebb és kényelmesebb, mint a versenytársaké. A LG G3 csúcskategóriás Quad HD kijelzőjének köszönhetően a VR for G3 élesebb képet jelenít meg, mint más eszközök, a virtuálisvalóság-élmény pedig ezzel jóval valósághűbb lesz.

 


 
VR for G3 egyedi kialakítását a G3 védjegye, a Rear Key, azaz a hátlapi gombok formatervezése dominálja – más okostelefonokkal szemben ezek nem a telefon oldalán helyezkednek el. Az egyedi dizájn egyben azt is jelenti, hogy a VR for G3 teljes mértékben kihasználja az LG zászlóshajó-telefonjának Boost AMP funkcióval szerelt egy wattos beépített hangszóróit is, amelyek teltebb és tisztább hangzást nyújtanak, ezzel is gazdagítva a felhasználói élményt. A minél nagyobb fokú testre szabhatóság érdekében a VR for G3 Bluetooth headsetekkel is kombinálható, így például az LG Tone Infinim™ prémium Bluetooth headsettel is, így a felhasználóknak az összekuszálódó kábelekkel sem kell megküzdeniük.

 A Google Cardboard szemüveg tervezési sablonja alapján készült a VR for G3 formaterve, amely online elérhető azok számára, akik szeretnék maguknak elkészíteni. A VR for G3 oldalán található, ritkaföldfém neodímiumból készült mágnesgyűrű az LG G3 mágneses giroszkópszenzorával működik együtt, amelynek segítségével válogathatunk az applikációk és a menüpontok között anélkül, hogy megérintenénk a képernyőt. A VR for G3 működéséhez nincs szükség másra, elegendő csupán a telefont a nézőeszközbe helyezni.

 A VR for G3 e hónapban kerül a piacra bizonyos régiókban, az LG G3-vásárlók pedig a telefon dobozában található QR-kód segítségével egy ingyenes VR játékot, a Robobliterationt is letölthetik.

  

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15