Számos újdonság az androidos Dropbox alkalmazásban

Farkas Norman, 2015. március 16. 11:23

A Dropbox frissítette androidos alkalmazását, ami az új fejlesztéseknek köszönhetően már a PDF fájlok megtekintésére és a dokumentumokon belüli keresésre is lehetőséget nyújt a felhasználóknak.

A Dropbox tegnap jelentette be, hogy elkészült Android rendszerű készülékekre szabott alkalmazásának legújabb verziója, ami több praktikus fejlesztést is magába foglal.

 

Az egyik újítás a PDF-olvasó, ami lehetővé teszi a PDF fájlok gyors megtekintését akár offline (aktív internet kapcsolat nélkül) is, amennyiben azokat a készüléken tároljuk, vagy e-mailben kaptuk és már letöltöttük. Hasznos, hogy a dokumentumok előnézeti képén a Megosztás gombra nyomva az app rögtön generál egy az adott fájlhoz vezető linket. Az ily módon megosztott anyagok automatikusan bekerülnek a Dropbox fiókunk Elküldött fájlok mappájába.
 


Egy másik hiánypótló fejlesztés is helyet kapott az új szoftverben, ez pedig a dokumentumokon belüli keresés funkció, amely PDF fájlok, Word dokumentumok és PowerPoint prezentációk esetében is működik. Ez az okosság főként akkor jöhet jól, ha egy nagyobb terjedelmű anyagban pikk-pakk a minket érdeklő részlethez szeretnénk ugrani.

 

A Dropbox igyekszik lehetővé tenni, hogy a felhasználók minél több műveletet a lehető legkényelmesebben végezhessenek el felhőben és helyben tárolt fájljaikkal mobil eszközeiken. A friss androidos alkalmazás igazolja a fejlesztők céljait, s reméljük, hamarosan több platformon is hasonló fejlődésnek lehetünk tanúi.

 

Az új Dropbox app a napokban elérhető lesz a Google Play Áruházban.


 

[Forrás: Übergizmo]

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17