Az amerikaiak 64%-ának van okostelefonja

Czipperer Dia, 2015. április 2. 16:09

Az okostelefonok elterjedtsége egyre nagyobb, lassan már meglepődünk azon, ha valakinek nem „intelligens” mobilja van. Egy friss felmérés szerint a tengerentúlon már átvették a vezetést a hagyományok mobilok fölött.

A Pew Research friss felmérése szerint az amerikaiak 60%-ának van már okostelefonja. Ez elsőre nem tűnhet meglepőnek, hiszen hagyományos telefonokat már egyre kevesebben gyártanak: a legtöbb gyártó az okoseszközökben látja a jövőt a telefonok esetében is.

 

Azonban a néhány évvel ezelőtti adatokhoz képest nagy ugrás és fejlődés tapasztalható. Három évvel ezelőtt ugyanis ez az arány az amerikai lakosság körében csupán 35% volt.

 

A kutatás azt is megállapította, hogy az okostelefon tulajdonosok 23%-a, akik rá vannak utalva arra a készülékükre, szenvednek az áraktól. Kiderült, hogy ezen felhasználók pénzügyi problémákkal küszködnek, és 15%-uk rendszeresen kifogy a havi mobilinternet adatforgalmi keretből, a válasadók 51%-ánál pedig alkalmanként fordul elő ez.

 

Az okostelefonok széles lehetőségei, az applikációk, mobilinternet nyújtotta lehetőségek azonban úgy tűnik, a hagyományos kapcsolattartási formákat sem szorították ki. A megkérdezettek 97%-a úgy nyilatkozott, legalább egyszer egy héten küld SMS-t, de a hang- és videohívások sem ritkán. A 18 és 29 év közötti korosztály 93%-a hetente legalább egyszer felhív valakit.

 

Bár az okostelefonok révén sokkal könnyebb a másokkal való kapcsolattartás, hiszen mobilinternet vagy Wifi révén az e-mail és a különféle csevegőszolgáltatások is rendelkezésre állnak, mégis a megkérdezettek 30%-a vélekedik úgy, hogy ahelyett, hogy felszabadítaná őket, inkább pórázon tartják.

 

Ráadásul, hiába jelennek meg egymás után a különféle csúcsmobilok, prémium készülékek, a kutatás szerint a fejlett országokban is inkább az olcsóbb lehetőségeket keresik a felhasználók.

 

Forrás: TheGuardian.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Így hasznosíthatod újra régi laptopodat a gyerek számára

Van a családban gyerek és van egy régebbi laptopod is? Ahelyett, hogy leadnád a laptopot egy elektronikai hulladékgyűjtőbe vagy elásnád a szekrény mélyére a kacatok közé, miért nem kelted inkább új életre a közeledő gyereknap alkalmából? Egy régi vagy nemrégiben lecserélt laptop nem feltétlenül használhatatlan, ezért a tovább örökítése kiváló módja az újrahasznosításnak. 

2024. május 21. 17:41

IT Fitneszteszt 2024 - idén is megmérik a régió diákjainak digitális készségeit

Idén Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Ukrajna részvételével zajlik a régió nagyszabású, online digitáliskészség-felmérése, az IT Fitneszteszt. Az elsősorban az általános iskola végzős diákjait és a középiskolás korosztályt célzó felmérés nem csupán a kitöltők számára nyújt valós képet a szórakozáson túl a tanulás és más hétköznapi online feladatvégzés terén szerzett gyakorlati ismereteikről, eredményeinek összesítése tanáraik, illetve a szakpolitikusok munkáját is segítheti azáltal, hogy fény derül erősségeikre és a fejlesztendő területekre egyaránt.

2024. május 21. 16:03

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59