Az amerikaiak 64%-ának van okostelefonja

Czipperer Dia, 2015. április 2. 16:09

Az okostelefonok elterjedtsége egyre nagyobb, lassan már meglepődünk azon, ha valakinek nem „intelligens” mobilja van. Egy friss felmérés szerint a tengerentúlon már átvették a vezetést a hagyományok mobilok fölött.

A Pew Research friss felmérése szerint az amerikaiak 60%-ának van már okostelefonja. Ez elsőre nem tűnhet meglepőnek, hiszen hagyományos telefonokat már egyre kevesebben gyártanak: a legtöbb gyártó az okoseszközökben látja a jövőt a telefonok esetében is.

 

Azonban a néhány évvel ezelőtti adatokhoz képest nagy ugrás és fejlődés tapasztalható. Három évvel ezelőtt ugyanis ez az arány az amerikai lakosság körében csupán 35% volt.

 

A kutatás azt is megállapította, hogy az okostelefon tulajdonosok 23%-a, akik rá vannak utalva arra a készülékükre, szenvednek az áraktól. Kiderült, hogy ezen felhasználók pénzügyi problémákkal küszködnek, és 15%-uk rendszeresen kifogy a havi mobilinternet adatforgalmi keretből, a válasadók 51%-ánál pedig alkalmanként fordul elő ez.

 

Az okostelefonok széles lehetőségei, az applikációk, mobilinternet nyújtotta lehetőségek azonban úgy tűnik, a hagyományos kapcsolattartási formákat sem szorították ki. A megkérdezettek 97%-a úgy nyilatkozott, legalább egyszer egy héten küld SMS-t, de a hang- és videohívások sem ritkán. A 18 és 29 év közötti korosztály 93%-a hetente legalább egyszer felhív valakit.

 

Bár az okostelefonok révén sokkal könnyebb a másokkal való kapcsolattartás, hiszen mobilinternet vagy Wifi révén az e-mail és a különféle csevegőszolgáltatások is rendelkezésre állnak, mégis a megkérdezettek 30%-a vélekedik úgy, hogy ahelyett, hogy felszabadítaná őket, inkább pórázon tartják.

 

Ráadásul, hiába jelennek meg egymás után a különféle csúcsmobilok, prémium készülékek, a kutatás szerint a fejlett országokban is inkább az olcsóbb lehetőségeket keresik a felhasználók.

 

Forrás: TheGuardian.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Így használjuk biztonságosan a kijelzőket

A jó idővel jön a napsütés is, amitől gyakran nehezebb látni a kijelzőnket. Ilyenkor hajlamosak vagyunk felhúzni a fényerőt, ami azonban hosszútávon káros lehet szemünknek. A HONOR összeszedett pár általános tippet arról, hogy – az időjárástól függetlenül – miként óvjuk érzékszervünket, főleg úgy, hogy egyre többet használunk kijelzőket, képernyőket.

2024. április 21. 10:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50