Új csatornák a MinDig TV ingyenes kínálatában

forrás: Prím Online, 2015. június 25. 11:28

Július 1-jén elindul az M4 Sport program tesztsugárzása a MinDig TV digitális földfelszíni televíziós kínálatában. A csatorna HD-minőségben, az egész országban elérhető lesz, ezzel az előfizetési díj nélkül elérhető tévécsatornák száma kilencre, a HD-ben sugárzott programoké négyre bővül. 

A MinDig TV digitális földfelszíni televíziós kínálata júliusban tovább bővül, július 1-jétől megkezdődik az M4 Sport csatorna tesztsugárzása. A program HD-minőségben, az egész országban elérhető lesz, ezzel az előfizetési díj nélkül elérhető tévécsatornák száma kilencre, a HD-minőségben sugárzott programoké négyre bővül. Az Antenna Hungária által országosan sugárzott DVB-T szolgáltatás keretében immáron összesen 58 tévécsatorna műsora fogható tető- vagy egyes helyeken szobaantennával. Ezen túlmenően, az M4 Sport csatorna július közepétől a nagy népszerűségnek örvendő és már közel egymillió letöltéssel büszkélkedő ingyenes MinDig TV applikációban is élőben lesz elérhető.

 

Az MTVA tervei szerint az M4 Sport HD csatornán olyan tartalmak lesznek elérhetők, mint például a labdarúgó Bajnokok Ligája, a magyar NB1 mérkőzései vagy a Forma-1-es futamok élő közvetítései, ugyanakkor a magyar érdekeltségű sportesemények – mind az öt látványsportág és a 16 kiemelt sportág – is folyamatosan jelen lesznek a képernyőn.
 

 

A közmédia legújabb csatornája, az M4 Sport HD program az A multiplexen lesz elérhető, míg az M2 HD csatorna átkerül a C multiplexre. 2015. július 1-jétől törvényi szabályozás miatt programátrendezésre kerül sor, ennek során az ingyenesen fogható közmédia csatornák az első öt, az RTL Klub a 7-es, a TV2 pedig a 9-es programhelyen kerülnek kisugárzásra, míg az Euronews csatorna a 80-as programhelyen lesz megtalálható. Az új csatornák megjelenése miatt egyes programok a korábbiaktól eltérő multiplexekre kerülnek, mely érinti az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra szolgáltatás egyes csatornáit is.

 

A programátrendezés és az M4 Sport HD csatorna megjelenése miatt 2015. július 1-jén 9.00 és 12.00 óra között csatornánként eltérő időpontban rövid, maximum 5 perces műsorkiesés várható, mely az összes telephelyet és szinte az összes kisugárzott tévécsatornát érinti. Abban az esetben, ha a felhasználó 12.00 óra után nem látja az M4 Sport HD, az M2 HD vagy bármely más csatornát a programlistában, mindösszesen egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken, dekódercsere egyáltalán nem szükséges.

 

Az AH tervei szerint a közeljövőben tovább bővülhet a MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás kilenc csatornát tartalmazó ingyenes kínálata.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59