Az ötvenesek a leggyorsabban növekvő közösség az online társkeresőkön

forrás: Prím Online, 2015. július 27. 11:37

Fiatalosak, energikusak, nyitottak a világra. Ez jellemzi a mai ötvenes korosztályt – és az, hogy gőzerővel keresik a párjukat! 50 év felett, a gyermeknevelés megpróbáltatásai és a karrierépítés küzdelmei után sokan szembesülnek azzal, hogy szerető társ nélkül maradtak. Sokan szeretnének új kapcsolatot kialakítani, de közvetlen környezetükben nem találnak maguknak megfelelő partnert.

„Ha figyelembe vesszük, hogy a legutóbbi népszámlálási adatok szerint az 50 évesek körében másfélszeresére nőtt az egyedülállók száma egy évtized alatt, nem meglepő, hogy évek óta az ötvenes korosztály a leggyorsabban növekvő közösség az online társkereső oldalakon. Míg néhány évvel ezelőtt csupán 2-3%-os volt az arányuk az online társkereső oldalakon, mára már majdnem minden ötödik társkereső 50 év feletti” – árulta el Móczár Rudolf, az ÚjSzerelem.hu társkereső oldalt is működtető Dating Central Europe Zrt. marketing és ügyfélszolgálati igazgatója.


Viszont ha már egyszer online társkeresésre adják a fejüket, akkor azt komolyan is veszik. Az ötven év felettiek majdnem kétszer annyi ideig keresik párjukat a társkereső oldalakon, mint a fiatalabb korosztály. Az, hogy az idősebbek kitartóbbak a társkeresésben, annak köszönhető, hogy sokkal körültekintőbben ismerkednek és a hosszú egyedüllétnek (vagy éppen tartós kapcsolatban töltött időnek) köszönhetően újra kell tanulniuk az ismerkedés korábban még oly természetes lépéseit.


Nem csak kitartóbbak, de aktívabbak is az ötvenesek, ha párkeresésről van szó. Az ötven felettiek naponta akár négyszer is ellátogatnak online társkereső oldalakra, míg a fiatalabb társkeresők esetében csupán napi két alkalom az átlag. Ennek fényében már nem is meglepő, hogy levélírásban is az idősebbek viszik a pálmát.


Esetükben ráadásul megdőlni látszik az a konzervatív beidegződés is, miszerint a férfinak kell a kezdeményező fél szerepét betölteniük. Minél idősebb korosztályt vizsgálunk ugyanis, annál magasabb a nők aránya a társkeresők közt. A nők ebben a korban már szeretik kézben tartani az életüket és nem hagyják elszaladni a boldogságot.


Ezt támasztja alá az is, hogy a legnagyobb magyar társkereső, a Randivonal.hu testvéroldalaként – kifejezetten az elvált és idősebb célcsoportot megszólító – idén tavasszal indult ÚjSzerelem.hu oldalon 60% feletti a nők aránya, a társkeresők közel fele pedig az 50 év feletti korosztályt képviseli.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59