A Facebook Boeing méretű drónnal terjesztené a netet

MTI Sajtóadatbank, 2015. augusztus 1. 15:24

Még idén elkezdheti tesztrepüléseit a Facebook első nagyméretű drónja. A technológiával a vállalat a világ legelmaradottabb részeinek biztosítana internet-hozzáférést. És persze Facebook-ot.

Az elkészült drón, amely egy Boeing-737-es repülő 42 méteres fesztávolságával bír és 400 kilogramm súlyú, a kereskedelmi járatoknál magasabban, a földtől 20-30 kilométeres távolságban fog repülni, pályáját így a légköri viszonyok nem befolyásoljál - mondta el Yael Maguire, a vállalat mérnöke.

A tesztrepüléseket még ebben az évben elvégzik az Egyesült Államokban. A mérnök szerint a Facebook az első vállalat, amely ilyen magasan repülő drónokat próbálhat ki élesben. "A küldetésünk az, hogy a világon mindenkit összekössünk egymással. Számunkra nagy lehetőség, hogy motiváljuk az ipart a technológia gyorsabb fejlesztésre" - jelentette ki Jay Parikh, a Facebook alelnöke.

 A 14 hónap alatt megépített drón 90 napon át tud folyamatosan a magasban tartózkodni. A szerkezetre héliummal töltött ballonokat csatolnak, amelyek segítségével könnyedén felemelkedhet a kívánt magasságba. Mivel a drónnak mozognia kell ahhoz, hogy folyamatosan a levegőben maradhasson, ezért 3 kilométeres sugarú köröket fog tenni a kijelölt nyomvonalon - magyarázta el Jay Parikh, hozzátéve, hogy a szerkezet nappal 30 kilométeres, éjszaka 20 kilométeres magasságban fog repülni az energiatakarékosság jegyében.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Elhunyt Zsakó László, a hazai számítástechnika tanárképzés elindítója

Életének 67. évében elhunyt Zsakó László, az ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatika Tanszék nyugalmazott egyetemi docense, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának vezetője.

2024. május 18. 10:24

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59