Okostelefont választhatnak a Fővárosi Vízművek ügyfelei

MTI Sajtóadatbank, 2015. augusztus 4. 14:37

A közműszolgáltatók közül elsőként csatlakoztak az okostelefonokra letölthető Otthon+ alkalmazáshoz. Okostelefonos applikáción keresztül diktálhatnak a Fővárosi Vízművek ügyfelei, tovább bővült a társaság ügyfélszolgálati palettája.

A Fővárosi Vízművek a közműszolgáltatók közül elsőként csatlakozott az okostelefonokra letölthető Otthon+ alkalmazáshoz, így a társaság ügyfelei már az egyre népszerűbb telekommunikációs eszközökön is bediktálhatják mérőállásukat.

Az okostelefonokra (Androidra és iOS-re) ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével bárki egyszerűen, gyorsan és főként bárhonnan, akár a vízóra aknájában állva is megadhatja aktuális fogyasztási adatait, diktálási időszakon belül a nap 24 órájában. De az Otthon+ nem csak ezt az egy funkciót kínálja.

Az alkalmazás használói lefényképezhetik a mérők számlálóját, és a mérőállás dokumentálásaként be is küldhetik az erről készült fotót, visszakereshetik a korábban leolvasott mérőállásokat, vagy akár üzenetet is küldhetnek a Fővárosi Vízműveknek.

Sőt, még értesítést is kapnak a diktálási időszak közeledtéről. Az applikáció további előnye, hogy használatával minimálisra csökken a hibás mérőállás-közlés lehetősége, mivel a rendszer ellenőrzi a megadott mérőállás átlagos értéktől való eltérését, és minden esetben megerősítést kér a rögzített adat (mérőállás) mentése előtt.

A csatlakozás sem jelenthet gondot az okostelefonok hívei számára: az alkalmazás elérhető a Google Play vagy az App Store áruházban, és máris megnyílik a lehetőség a hétköznapi "vízügyek" kényelmesebb és gyorsabb intézésére.

A sikeres regisztrációt követően olyan, ügyintézési szempontból lényeges, ám ritkán fejben tartott adatokat érhetnek el a felhasználók, mint az utolsó három rögzített mérőállás, a következő diktálási időszak kezdete, a mérőcseréért felelős személy vagy szervezet és a mérő hitelesítésének éve.

Ezeket a rendszer naponta frissíti, így biztos, hogy mindig az éppen aktuális adatok jelennek meg a kijelzőn.

Kulcsszavak: mobilalkalmazás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17