Humanoid robot sétál az erdőben

Vértes Judit, 2015. augusztus 21. 10:36

A Boston Dynamic által fejlesztett két lábon járó Atlas robot az erdő egyenetlen talaján is tud sétálni. Nemsokára együtt kirándulhatunk vele.

Sokféle robottal találkozhattunk már, melyek könnyedén győznek le különböző ember által épített akadályokat, pakolnak, vagy ugranak. De a vadonban egészen másfajta kihívásoknak kell megfelelni, mint a laboratóriumi körülmények között.

 

A Boston Dynamic által fejlesztett Atlas robot azonban úgy sétál keresztül az erdőn, mint egy gyakorlott túrázó. Az egyetlen furcsaság a maga mögött húzott elektromos kábel.

 
Atlas elődje, a Big Dog, még négy lábon tette meg az utat a vadonban.

 

A Boston Dynamics alapítója, Marc Raibert elmondta, hogy a robot nagyon gyors mozgásokkal tudja fenntartani az egyensúlyt a göröngyös talajon is. 

 

A Boston Dynamics egyike a Google (vagy most már Alphabet?) több tucat robotgyártó vállalatának. A robotok egyre több olyan dolgot lesznek képesek megtenni, mint mi, emberek. Talán eljön az idő, amikor mellettünk sétálnak majd, és veszély esetén meg tudnak védeni.

 

Sokakat félelemmel tölt el a robotok ilyen mértékű fejlődése, de Raibert büszkeséget érez, hogy sikerült létrehozni valamit, ami ennyire életszerű.

 

via GIPHY


Forrás: Mashable.com

Kulcsszavak: Atlas humanoid robot tudomány

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17