LG OLED televízión elevenednek meg Victor Vasarely képei

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 1. 09:22

Az LG Electronics (LG) és a Szépművészeti Múzeum együttműködésének keretében egy, a színeket és a valódi feketetét tökéletesen megjelenítő LG OLED (azaz organikus fénykibocsátó diódával rendelkező) televízió került az óbudai Szentlélek téren található Vasarely Múzeumba, közelebb hozva a Budapesttől távol elhelyezett Vasarely-képeket is a látogatókhoz.

Az OLED-kijelző minden diódája képes fény kibocsátására és annak kikapcsolására. A forradalmi megoldás így képes a legmélyebb feketét és végtelen kontrasztarányt létrehozni, amelynek köszönhetően szinte életre kelnek azok az élénk és dinamikus színek, geometriai formák, amelyek Victor Vasarely művészetét jellemzik. „A Vasarely Múzeum egy olyan rejtett kincs Budapest III. kerületében, amelyről talán még sokan nem is tudnak, bár a művész több világhírű alkotását mutatjuk itt be. Nagyon örülünk minden együttműködésnek, így az LG-vel közös munkának is, amely a múzeum ismertségét tovább növeli” – mondta Orosz Márton, a budapesti Vasarely Múzeum igazgatója. A Múzeum jelentőségét mutatja, hogy a Guardian Top10-es listájára is felkerült, amely a legjobb, mégis kevesek által ismert múzeumokról szól.

 A Szépművészeti Múzeum Vasarely Múzeuma gyűjteményét Victor Vasarely a '80-as években adományozta a magyar államnak. A saját maga válogatta művek állandó bemutatására az óbudai barokk Zichy kastély egyik szárnyépülete került átalakításra. A múzeum 1987-ben nyitotta meg kapuit, az egyik leggazdagabb Vasarely gyűjtemény Közép-Kelet Európában.

 A Vasarely Múzeum hétfő kivételével minden nap 10:00 és 17.30 óra között látogatható Budapesten. (1033 Budapest Szentlélek tér 6.)

 


 

Kulcsszavak: művészet TV LG OLED

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Utazási konferencia az Angyalok városában

A dinamizmust tükrözte az idei utazási világkiállítás, az IPW2024, és ezt sugározza a helyszín is: Los Angeles, Kalifornia.
 

2024. május 17. 18:51

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30