Óriási teljesítményugrást ad az új Intel-processzor

MTI Sajtóadatbank, 2015. szeptember 3. 08:23

A héten kezdődő berlini IFA számítástechnikai és szórakoztató elektronikai vásáron mutatja be az Intel legújabb, hatodik generációs, a személyi számítógépek mellett mobil eszközökben is használható, a korábbinál lényegesen nagyobb teljesítményű és kisebb energiaigényű processzorcsaládját.

Az új generációs processzorcsalád az Intel válasza a személyi számítógépek világpiaci forgalmának évek óta tartó csökkenésére. A Windows 10 operációs rendszerre optimalizált új processzorcsalád ugyanis a várakozások szerint hozzájárulhat a régi személyi számítógépek lecseréléséhez újabbakra, ezáltal a személyi számítógépek világpiaci forgalmának újbóli felfuttatásához.

Az új processzorcsalád minden korábbinál könnyebben méretezhető tagokból áll, úgyhogy a legváltozatosabb eszközökben lesz használható a pendrive méretű "compute stick" számítógépektől kezdve az asztali készülékeken át a mobil munkaállomásokig.

 Kirk Skaugen, az Intel alelnöke, a Client Computing Group (CCG) igazgatója ismertetése szerint az új processzor két és félszeres teljesítménynövekedést és háromszoros akkumulátor-élettartamot kínál a 2010-es évek átlagos számítógépéhez képest. Hozzátette, hogy mindez nagy üzleti lehetőséget kínál az Intelnek, hiszen napjainkban több mint egymilliárd háromévesnél idősebb és több mint félmilliárd négyévesnél idősebb személyi számítógép létezik a világon.


A nagyközönség előtt pénteken megnyíló berlini IFA-vásáron már az Intel hatodik generációs processzorát használó első notebookgépeket is meg lehet majd tekinteni.

Az új processzor egyik előnye, hogy több ultranagy felbontású (4K) video-műsorszórás adatfolyamát is képes egyszerre feldolgozni. Grafikai képességei folytán az új processzor a számítógépes játékok terén is nagy technológiai előrelépés.

Kulcsszavak: processzor Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09