Okostanteremért versenyezhetnek az általános iskolák

MTI Sajtóadatbank, 2015. október 1. 10:24

A világ legnagyobb tanórája elnevezésű oktatási projekthez kapcsolódva az általános iskoláknak a szervezők olyan tudáspróbát is meghirdettek, amelynek egy digitális eszközökkel felszerelt okostanterem a fődíja - ismertette a verseny fővédnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára Oroszlányban.

Czunyiné Bertalan Judit - aki a térség országgyűlési képviselője is - a sajtótájékoztató előtt nyílt órát tartott a Hunyadi Mátyás Általános Iskola 6/b. osztályának. A foglalkozáson a világ legnagyobb tanórája kezdeményezéshez kapcsolódva az ENSZ által meghirdetett globális célokról beszélgetett a diákokkal.

 


 

Az államtitkár elmondta, hogy szeptember utolsó hetében a projektben résztvevő iskolákban a világ minden részén olyan órákat tartanak, amelyeken a fenntartható fejlődést szolgáló és a Föld lakóinak legnagyobb problémáival foglalkozó célokat ismertetik meg a diákokkal. A világ legnagyobb tanórájához Magyarországon csaknem kétezer osztály csatlakozott.
 

Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a kezdeményezést továbbgondolva országos tudáspróbát hirdetnek, amelyre felsősökből álló, háromtagú csapatok nevezhetnek egy segítő tanárral.
 

A fordulók felölelik a fenntarthatóság, a környezetvédelem, a sport és az információs technológia témaköreit, illeszkedve a 21. század kérdéseihez. A verseny három online fordulóból és egy döntőből áll, ahova a hét legjobb csapat jut be. A vetélkedő fődíja egy csaknem tízmillió forint értékű eszközcsomag, amelyből egy digitális eszközökkel felszerelt tanteremet lehet kialakítani - ismertette.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50