Jövőre érkezik az LG webOS platformjának új verziója

forrás: Prím Online, 2015. december 25. 10:00

Az LG a 2016-os Las Vegas-i CES kiállításon mutatja be legújabb okostévé felhozatalát az új webOS 3.0 okostévé-platformmal együtt. A webOS 3.0 platformon a korábbi verziókból ismert fontos funkciók megtalálhatók, kiegészülve új fejlesztésekkel.

Az LG a jövő évi CES-en mutatja be webOS platformjának új verzióját. Az LG webOS 3.0 három új funkciót is kínál: a Magic Zoom, a Magic Mobile Connection és a Magic Remote a felhasználói élmény új dimenzióit nyitja meg.

 

A Magic Zoom segítségével a felhasználók képeket, illetve szövegeket is felnagyíthatnak a képminőség romlása nélkül. A Magic Mobile Connection révén a LG SMART TV tulajdonosok mobiltelefonjaikat csatlakoztathatják a készülékeikhez az LG TV Plus applikáción keresztül, így a mobilalkalmazások a tévéképernyőn is elérhetőek lesznek. A továbbfejlesztett Magic Remote a set-top boxok kezelését teszi egyszerűbbé további távirányítógombok hozzáadásával. A Screen Remote (Virtuális távirányító) funkciót szintén átdolgozták a vállalat fejlesztői; a felhasználói felület leegyszerűsödött, összeszedettebb és kényelmesebb lett.

 

A webOS 3.0 kiegészül a Channel Plus egyedi funkcióval, amely over-the-top (OTT) tartalmak széles körét nyújtja felhasználóbarát módon. Ez egy egységes csatornalistát jelent, mely az OTT tartalmat és a szokásos TV csatornákat kombinálja, így a felhasználók a szokott módon a csatornák között kapcsolva érik el az OTT tartalmakat, megkönnyítve ezzel a minőségi digitális tartalmak elérését. A Channel Plus egy alkalmazás segítségével is irányítható, mely műsorajánlókat ad a képernyőn felugró widgetekkel.

 

A Xumoval (www.xumo.com) kötött partner-együttműködés révén a Channel Plus egy sor jó minőségű, ingyenes digitális tartalmat is nyújt olyan tévéadóktól és publikációktól, mint a Bloomberg, a TIME Inc., a Condé Nast Entertainment és a The Wall Street Journal. A szélesebb közönséget is megszólítva, a Channel Plus kínálatában olyan prémium tartalmak is elérhetőek lesznek majd, mint a BuzzFeed, a PopSugar, és a Mode Media.


 


A webOS 3.0 platformmal frissült LG okostelevíziók olyan új és felfrissített funkciókat kínálnak, amelyek az otthoni televíziózást a szórakozás új szintjére helyezik:

 

  • A Channel Advisor a tévénézési szokásokat elemezve információt nyújt a gyakran nézett tartalmakról
  • A Multi-view segítségével két csatorna, vagy akár egy csatorna és egy Blu-ray film nézhető egyidejűleg
  • A Music Player app a webOS 3.0 tévé hangszóróin keresztül játszik le zenét, akár alvó üzemmódban lévő tévé mellet is
  • A My Channels (Kedvenc Csatornák) és a Live Menu (Élő Menü) új funkciókat kapott, melyek által még inkább felhasználóbarátabbá váltak
  • Az IoTV app segítségével az LG, illetve az LG IoTV-vel kompatibilis okos háztartási gépek a képernyőn keresztül kezelhetők

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40